Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl'de mesai saatlerine Ramazan ayarı

İnegöl’de mobilya iş kolunda ramazan ayı sebebiyle yaşanabilecek iş kazalarının önüne geçebilmek için faaliyet gösteren birçok firma, işçilerin mesai saatlerini uygun şekilde değiştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl'de mesai saatlerine Ramazan ayarı

Son yıllarda ramazan ayının sıcak ve uzun yaz günlerine rastlaması nedeniyle birçok firma çalışma saatlerinde değişikliğe gitti. Mobilya sanayisindeki firmalar, mesailerini oruç tutan personelini dikkate alarak, daha kolay çalışabilecekleri saatlere kaydırdı. Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İşimiz kolay bir iş değil. Mobilya üretmek yalnızca mağazalarda görüldüğü gibi değildir. Bunun mutfak bölümü, işte şuan gördüğümüz üretim alanındaki gibi, arkadaşlarımız bu işin tozunu da, pisliğini çekiyorlar. Üretim yapmak kolay değil. Üretim esnasında sanayide genelde işlerimize göre, işin ağırlığına göre programlar yapıyoruz. Özellikle boyahanede çalışanlar genelde gece sahurdan sonra saat 13.00'e, gece 12'den sabah saat 08.00'e ya da sabah saat 08.00 ile akşam saat 16.00'ya kadar çalışma saatleri var. Her işyeri, kendi iş ağırlığına göre özel programlar yapıyor. Ramazan ayını böyle geçirmek zorundayız. Çalışan işçi kardeşlerimizi de düşünmemiz gerekiyor. Bir taraftan işlerimiz aksamasın istiyoruz, bir taraftan da onlar üzülmesin istiyoruz. Onlarla istişare ederek, onlara en uygun şekilde çalışma saatlerini ayarlıyoruz” dedi.

 

VERİM DÜŞTÜ, İŞLER AZALDI

Ramazan ayında ister istemez verimin biraz düştüğünü belirten Özcan Ayhan, “Çünkü, oruç gündüz çalışanları özellikle etkiliyor. Sabah saat 08.00'de işe gelen bir işçinin saat 13.00 gibi verimi düşüyor. Yemek molaları olmadığı için saat 16.00'da paydos ediliyor. 3 veya 4'ncü saatlerde verim düşüyor. Mobilya sanayisinde Ramazan ayında işler yavaşlıyor. Bu duruma artık alıştık. Bu birazda yurt dışındaki sebeplerden dolayı da yavaşlama oldu. İnegöl mobilyacısı bugüne kadar birçok şeye göğüs germiştir. Ramazan ayından sonra daha iyi olacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.