Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harika çocuklar

‘Bir şey icat etseydim’ projesini hayata geçiren Orhanbey İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri, çöpe atılan malzemeleri elbise yaptı. Miniklerin örnek davranışı büyük takdir topladı. Meraklı gözlerle çocukları izleyen vatandaşlar, “Bunların her biri Harika çocuk” demekten kendilerini alamadılar.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Harika çocuklar

Haber: Bilal KAYAALTI

 Maharetli çocuklar umut saçmaya devam ediyor. Osmangazi ilçesi’nde bulunan Orhanbey İlkokulu ana sınıfı öğrencileri işte asıl defile böyle olur diyerek, guru kaynağı oldular. Evlerinde ailelerinin çöpe atacakları naylon, poşet, kullanılmış peçete, makara, pet şişe, gazete, gazoz şişesi kapağı  gibi geri dönüşüm malzemelerini topladılar. Aileleri ve öğretmenlerinin desteğiyle farklı modellerden elbise tasarlayan yaşları 3 ila 5 yaş arasında değişen 37 öğrenci, yaptıkları elbiseleri giyerek geri dönüşüm kartonlarından yapılan platform üzerinde yürüyerek defile düzenlediler. Ana Sınıfları Bilim Şenliği kapsamı  “Bir şey icat etseydim” projesine katkı koyan minikler,  “Çevreye zarar verirsen zarar görürsün”, “Gelecek için geri dönüşüme önem verin”, “Doğanın doktoru sensin, atıkları geri döndürmeye ne dersin?”, “Geri dönüşümlü ürünler kullanın, dünyayı yok olmaktan kurtarın” şeklinde dövizler taşıdılar.  Peçete, tuvalet kağıdı ve tül kullanılarak yapılan ve 5 yaşındaki Yağmur Alan’ın sergilediği gelinlik izleyenlerden büyük alkış aldı. Ayrıca programda 5 yaşındaki Musap Kocabıyık’ın sergilediği “Musap’ın vosvosu” isimli araba ilgi gördü.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Şenliği Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Sevinç, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Rasim Alkaç ve çok sayıda veli katılırken, defileye vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Çocuklarımızı çok küçük yaşlarda bilim ile buluşturmak, onlara bilimin duygusunu hissettirmek amacıyla şenliği düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Halil Sevim “bu şenliğimizi geleneksel hale getireceğiz” dedi.  Ana sınıfı öğretmeni Gürenay Yılmaz ise eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir, düğmenin doğru iliklenmesi gerektiğinin önemini vicdanen sorumluluğunu taşıyoruz, çocuklara bilimi sevdirmek için yıl boyunca diğer ana sınıfı öğretmenimiz Gül Kurt ile birlikte çalıştık ve defilemizi sizlerin beğenisine sunduk dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.