Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görükle, gençlik merkezine kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Görükle’de 7.5 dönüm alan üzerine gençlik merkezi yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görükle, gençlik merkezine kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından nüfusunun 4’te 3’ü üniversite öğrencisi olan Görükle’de 7.5 dönümlük alana inşa edilecek gençlik merkezinin temeli atıldı. Eğitim ile Kamelya caddelerinin kesişim noktasında yer alan ve bünyesinde 96 yataklık yurt binası, konferans merkezi, 45 araçlık otopark, derslikler, kütüphane ve sosyal mekanlar barındıran merkezin 1 yılda tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin 2023 hedeflerine daha hızlı koşması için güçlü bir Bursa oluşturmak istediklerini söyledi. Kalkınan büyüyen bir Bursa’yla birlikte büyük Türkiye’yi hayal ettiklerini, Bursa’nın hedef yolunda örnek olması için her türlü yatırım ve hizmeti vakit kaybetmeden hayata geçirdiklerini belirten Başkan Altepe, sorumluluk duygusu olan, zeki ve ahlaklı, iyi eğitimli gençlerin bu yolda gönüllü neferler olacağını kaydetti. Onun için bu tür yatırımlara girdiklerini ve Türkiye’nin geleceği adına hiçbir masraftan kaçınmadıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Bu anlamda gençlerimizin toplanacağı, barınacağı, her türlü kültür, sanat ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirebileceği, bölgeye değer katacak güzel bir tesisi daha hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Altepe, konuşmasında, güçlü Türkiye’nin oluşması yolunda atılan adımların en büyük göstergesinin 2012 yılında yürürlüğe giren ve büyükşehir belediyelerine her türlü yatırımı yapma yetkisini veren ‘Bütünşehir Yasası’ olduğunu kaydetti. Yasayla birlikte 17 ilçenin tamamında boy gösterdiklerini, ilçe belediyelerinin bütçeleriyle yapılması imkansız olan yatırımları bir bir hizmete aldıklarını belirten Başkan Altepe, Görükle’ye yapılan gençlik merkezinin de bu kapsamda değerlendirilebileceğini kaydetti. Toplamda 8 milyon TL’ye mal olacak merkezin Nilüfer Belediyesi’nin bütçesiyle yapılmasının imkansız olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bu bölgede onlarca milyon TL’lik alt yapı çalışması gerçekleştirildi. Ana caddeler düzenlendi, eksiklikler giderildi. Hepsi büyük yatırımlar… Bu yatırımların ilçe belediyesi eliyle yapılmasına imkan yok. İnşallah bundan sonra da Nilüfer ve Görükle’ye desteğimiz sürecek” diye konuştu.

GÖRÜKLE’YE RAYLI SİSTEM MÜJDESİ

Altepe, konuşmasında Görükle’de oturanlara raylı sistem müjdesi de verdi. Kestel’den üniversiteye kadar yolcu taşıyan raylı sistemin üniversiteden Görükle şehir merkezine çekilmesi yönünde hazırlıkların sürdüğünü belirten Başkan Altepe, proje çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz temel atacaklarını belirtti. Altepe, “İnşallah onun da temeli en kısa zamanda atılacak. Bursalılar raylı sistemle direkt Görükle’ye ulaşmanın ayrıcalığını yaşayacak” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.