Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin Bilim Adamları Nilüfer’de Yetişecek

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocukları bilimle tanıştırmak için hayata geçirilen Bilim Karavanı’nı ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte deney yaptı.‘Barışın çocukları bilimle yetişiyor’ sloganıyla oluşturulan ‘Bilim...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geleceğin Bilim Adamları Nilüfer’de Yetişecek
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocukları bilimle tanıştırmak için hayata geçirilen Bilim Karavanı’nı ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte deney yaptı.
‘Barışın çocukları bilimle yetişiyor’ sloganıyla oluşturulan ‘Bilim Karavanı’nda çocuklar yaptıkları deneylerle hem eğleniyor, hem de yeni bilgiler öğreniyor. Her gün Nilüfer’in kırsalda bulunan bir mahallesine giden Bilim Karavanı’nın son adresi Gökçe Mahallesi oldu. Çocukların, bilimin ışığında yetişmesini hedeflediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak açık alan faaliyetlerimizi, konserleri, ülkemizde yaşanan terör olaylarında kaybettiğimiz canlar ve şehitlerimiz sebebiyle hiçbir şey olmamış gibi yapmak değil, tepkimizi duyurmak için iptal etmiştik. Kaynaklarımızı barışın çocuklarını yetiştirmeye yönlendirdiğimizi duyurmuştuk. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz ‘Bilim Karavanı’ projemizle çocuklarımızın bilimin ışığında yetişmesini hedefliyoruz. Çocuklarımız burada ilk defa bir deneyle karşılaştılar. Bir patatesten enerji üretildiğinin farkında vardılar. Belki bunun hayalini bile kuramazlarken, deneyleri kendileri yaptılar” dedi.
Bozbey, 5 mahallede toplam 1568 öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.