Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Fabrikalar, hastaneler Bursalıları tercih etsin"

Osmangazi ilçesinin en eski mahallelerinden birisi olan Kiretmitçi Mahallesi Muhtarı Kenan Solak, Bursalı iş adamlarına ve sanayicilere, hastane yöneticilerine çağrıda bulundu. Eleman ihtiyacını Bursalılarla karşılayın. Nüfus artışının önüne geçin.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Fabrikalar, hastaneler Bursalıları tercih etsin"
  

Haber: Bilal KAYAALTI

Bursa’nın en eski semtlerinden birisi olan Kiremitçi Mahallesi’nin Muhtarı Kenan Solak’tan ilgin teklif. Fomara’da bulunan Medical park Hastanesi’nin Fevzi Çakmak’ta tefrişatı devam eden, Alman hastanesi olarak bilinen binaya taşınacak olmasından dolayı hastane yetkilileriyle yaptığı görüşmede, hastaneye elaman alımının mahalle sınırlarından ve çevre mahallelerden yapılmasını talep ettiğini söyledi. Solak, yapılan görüşmede teklife olumlu bakan hastane yöneticilerinin, eleman alımını etraf mahallelerden yapacaklarını söyledi.

NÜFUS ARTIŞI AZALIR

Kiremitçi Mahallesi Muhtarı Kenan Solak,  Medical park hastanesinin üst düzey yetkilileri ile yaptığı görüşmede, teklifine sıcak baktıklarını belirterek, “Yıllar önce Tofaş ve Oyak Reno Bursa’da fabrikalarına işçi alımını şehrimizin köylerinden, ilçelerinden sağladı. Bursalılar tercih edildi. Şimdi Medical park hastanesi Fevziçakmak’a taşınıyor, haliyle eleman alımı yapılacak. Ben de hastane yetkililerine mahallemizden kurumunuza eleman alımı yapın diyerek bir teklifte bulundum. Madikal park’in yetkilileri bu teklifi kabul ettiler. Bu teklifimi şehrimizin sanayicilerine ve iş adamlarına da yapıyorum. Vasıflı ve vasıfsız eleman alımını Bursa’dan yapın. Aşırı göçün önüne geçin. Son yıllarda aşırı göç nedeniyle yaşanan nüfus artışı yerel yetkilileri çare aramaya zorluyor. Kentsel dönüşümler planlanıyor ” dedi. Muhtar Kenan Solak, böyle bir adımın nüfusu her yıl Niğde kadar artan Bursa için bir proje olabileceğini, yaşanan göçün bu sayede azalabileceğini söyledi. Bu arada Kiremitçi Mahalle Muhtarı Kenan Solak, Medical park hastanesi yöneticileriyle yaptığı görüşmede, mahalle sakinlerinden yaşlı ve muhtaçların muhtarlık imzasıyla hastaneye gittiklerinde, fizik tedavi seanslarından ücret alınmayacağının müjdesini verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.