Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engeller Büyükşehir ile aşılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Merinos Park’ta ‘Engelliler Buluşması’ düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engeller Büyükşehir ile aşılıyor

Engelli dernekleri tarafından Merinos Park’ta stantlar kuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Yardımcısı Ergun Güngör de engelli vatandaşları yalnız bırakmadı. Altepe, engelli vatandaşların toplumda daha çok fark edilebilir hale gelmesi için bu tür faaliyetler düzenlediklerini söyledi. Engelli vatandaşların üretime, sosyal ve sportif hayata katılmaları önündeki tüm engelleri kaldırmak için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Eskiden engelli vatandaşlarımız aileleri tarafından evlerine hapsediliyordu. Engellilik sanki bir utanç vesilesi görülüyordu. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın her alanında yer alabilmesi, bu şehrin nimetlerinden en güzel şekilde yararlanması için projeler geliştiriyoruz. Her türlü yardım ve desteği tereddütsüz yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımız bakımından, evlerinin bakım ve tamiratı için bile ekipler kurduk. Yeter ki siz mutlu olun. Daha yapılacak çok iş var. Engelleri hep birlikte kaldıralım, erişilebilir bir Bursa’yı hep birlikte inşa edelim” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör de ülkelerin gelişmişlik seviyesinin o ülkedeki dezavantajlı gruplara verilen destekle ölçüldüğünü belirterek, özellikle son yıllarda hem merkezi hükümetin, hem de mahalli idarelerin engelli vatandaşlara yönelik önemli hizmetlere imza attığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Müzik Akademisi Ritim Grubu ve engelli sporcuların karate gösterisi ilgiyle izlendi. Başkan Altepe ve protokol mensupları daha sonra engelli dernekleri tarafından açılan stantları gezdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.