Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Eğitim ihraç ediyoruz"

BTSO’nun Eğitim Vakfı olan BUTGEM’de iki ay boyunca profesyonel mesleki eğitim, mesleki bilgi ve beceri alacak olan Kosovalı öğrencilerin protokol anlaşması yapıldı. Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Bursa eğitim ihraç eden bir kent oldu derken, Gilan Milli Eğitim Müdürü Nazmi Musa’da; “Artık bizim teknik elemanımız ve sanatkârlarımız olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Eğitim ihraç ediyoruz"

Haber: Bilal KAYAALTI

Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen törende Kosova’nın Gilan şehrinden Bursa’ya gelecek olan kursiyerlerin teknik ve sanat anlamında önünü açacak bir projenin imzaları atıldı. Varılan anlaşmaya Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Gilan Milli Eğitim Müdürü Nazmi Musa, Kosova Fahri Konsolusu Fahrettin Gülener ve projenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz imza atarak, tarihi ana şahitlik ettiler. Yapılan işbirliği ile Gilan’dan seçilip Bursa’ya getirilecek 15 kursiyer 2 ay boyunca eğitim alacak.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

İmza töreninde konuşan Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya,  “Çok önemli bir adım attık. Kosovalı öğrencilerimiz Bursa’da her türlü lojistik destekle birlikte eğitim desteği alacaklar. Tüm masraflar Fahrettin Gülener tarafından karşılanacak. Kendisinin eğitime ve bilime verdiği destek asla yadsınamaz. Şehrimiz eğitim ihraç eden bir kent oldu. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık, rehber öğretmenlerimiz ve malzemelerimiz hazır. Verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Eğitim alanında BUGTEM’le çok güzel işlere imza atıyor, atmaya da devam edeceğiz” diyen Sarıkaya, Bursa’ya kısa süre sonra uluslararası meslek lisesi kazandıracaklarını söyledi.

BURSA ÖRNEK BİR ŞEHİR

Yapılan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gilan Milli Eğitim Müdürü Nazmi Musa da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kosova ve Gilan adına büyük sevinç yaşıyorum. Bursa, bizlere hem eğitim alanında hem de kardeşlik anlamında gönlünü açtı. Kosova’da eğitim alanında çok büyük eksikliklerimiz var. Varılan bu anlaşma sayesinde büyük bir boşluk dolmuş olacak. Teknik eleman ve sanatkâr sıkıntımız ortadan kalkacak. Gilan’dan gelecek olan öğrencilerimizin aileleriyle görüştüğümüzde “evimize gidiyoruz” dediler. Şunu açıkça söylemek istiyorum. Bursa, Türkiye’de örnek bir şehir, Allah yolumuzu açık etsin. , yardımcımız olsun” şeklinde konuştu. Tarihi bir anlaşmaya imza koyduklarını dile getiren, herkesi duygulandıran bir konuşma yapan Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, “Avrupa’da haritaya baktığımızda bir tane Kosova var. Buradan yola çıkarak hepimizin taşıdığı bir sorumluluk var, kime karşı; Türkiye Cumhuriyeti ve Kosova Cumhuriyeti devletlerine. Bana birileri “gel tank tüfek yapalım dese” ben yokum derim ama “tank ve tüfeği yapacak gençler yetiştirelim” deseler koşa koşa gider destek veririm. Önemli olan teknolojiyi üretecek adamlar yetiştirmek. Ben birikimlerimi şehrime ve ülkeme sunuyorum. Burada mükemmel bir işin adı kondu. İki tarafın patronu belli, Milli Eğitim Müdürümüz Veli Sarıkaya ve Gilan Milli Eğitim Müdürü Nazmi Musa. Bizlere düşüne bu iki değere her türlü desteği vererek sahip çıkmaktır” dedi.

Varılan anlaşmada büyük emekleri olan Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz, “Çok sevinçliyim. Kosova ve Türkiye’nin kalkınması demek, her iki ülkenin dünyada güçlü bir konuma gelmesi demektir” diye konuştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.