Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Metroloji Günü Bursa'da da kutlandı

20 Mayıs Dünya Metroloji Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bursa İl Müdürü M.Latif Deniz, Vali Vekili Sayın Ergün Güngör ve Vali Yardımcısı Sayın İbrahim Avcı’ya makamlarında ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Metroloji Günü Bursa'da da kutlandı
20 Mayıs Dünya Metroloji Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bursa İl Müdürü M.Latif Deniz, Vali Vekili Ergün Güngör  ve Vali Yardımcısı  İbrahim Avcı’ya makamlarında ziyarette bulundu.
Ayrıca etkinlikler kapsamında ilköğretim ve lise düzeyi okullarda il müdürlüğü personeli tarafından Metroloji konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Okullarda bugüne Metroloji konusunda bilgilendirici nitelikte 15 bin adet broşür ve eğitici mini kitapçık dağıtıldı.
Yine etkinlikler kapsamında Osmangazi Metro Girişi alanında ve Kent Meydanı'nda açılan standlarda halka Metroloji konusunda bilgilendirici 20 bin adet broşür, mini kitapçık ve benzeri materyallerin dağıtımı yapıldı.


Vali Vekili Ergun Güngör - Bursa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Latif Deniz
 
 
HATALI ÖLÇÜME CEZA YAĞDI
Akla gelen her türlü ölçü, tartı, hatta zaman birimlerini temsil eden 20 Mayıs Dünya Metroloji Gününde denetleme yapan Bursa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ekipleri, eksik ölçen firmalara 377 bin 120 lira ceza kesti.
20 Mayıs Dünya Metroloji Günü ülkemizde de kutlanırken, Bursa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Metroloji Şube Müdürlüğü istatistik rakamlarını açıkladı. Yıl boyunca yapılan hazır ambalajlı ürünler, taksimetre, takograf, akaryakıt istasyon sayaçları, baskül, su-elektrik- doğalgaz sayaçları, kuyumcu ve eczanelerde kullanılan hassas terazilerin denetimlerinde 82 bin 669 cihaz incelendi.
Bursa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Metroloji Şube Müdürlüğü ise Dünya Metroloji Gününde çalışmalarına aralıksız devam etti. Yapılan denetimlerde 4 adet tartı aleti yetkili muayene servisine, 3 adet taksimetre muayene servisine, 13 adet takograf muayene servisine ve 26 adet de tamir-ayar istasyonu servisine olmak üzere toplam 46 adet muayene servisine tamir-ayar ve damgalama uygunluk belgesi düzenlendi. Söz konusu uygunluk belgesi almaya hak kazanmış 46 adet serviste görev yapan 91 personele de ilgili konularda hizmet verme yetki belgesi düzenlendi.
Geçtiğimiz yıl boyunca, 44 servis hizmeti sağlayıcı, 378 akaryakıt istasyonunda 710 adedi LPG sayacı ve 7 bin 420 adedi akaryakıt sayacı olmak üzere toplam 8 bin 130 sayaç denetimi yapıldı diyen Bursa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Metroloji Şube Müdürlüğü ekipleri, 71 bin 943 muayene ve damga, 389 takograf, 120 taksimetre, 43 egzoz gazı emisyon ölçüm cihazı, 321 otomatik olmayan tartı aleti, 126 hazır ambalajlı ürün, bin 550 ulusal marker olmak üzere toplam 82 bin 669 denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, uygunsuzluğu tespit edilen firma ve kurumlara toplam 377 bin 120 TL ceza kesildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.