Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diksiyon ve beden dili kursu aldılar

Türkan Polat Eğitim Danışmanlığın öncülüğünde İletişim Eğitmeni Serpil Arslantürk tarafından Gold Majesty Hotel’de gerçekleştirilen etkili beden dili ve diksiyon kursuna Yazaki Firması’ndan kursiyerler katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diksiyon ve beden dili kursu aldılar

Haber: Bilal KAYAALTI

Yazaki Firmasının 25 çalışanının katılımı ile düzenlenen diksiyon etkili iletişim, müzakere ve sunum teknikleri eğitimi, Gold Majesty Hotel’de Serpil Arslantürk’ün iki gün süren etkileyici sunumuyla sona erdi. Diksiyon ve beden dile eğitimine tabi tutulan kursiyerlere sertifikaları verildi. Yazaki firmasının Gemlik ve Mudanya fabrikası çalışanlarına beden dilinin etkili kullanımı, nefes teknikleri, günlük hayatta sık yapılan anlatım bozuklukları ve farklı hedef kitlelere yönelik etkili iletişim ve sunumda dikkat edilmesi gereken yerler üzerinde interaktif eğitimler verildi. İki gün süren eğitimde kursiyerler hem diksiyon dersleri aldı, hem de neşeli saatler geçirdi.

SABRIYLA BEĞENİ TOPLADI

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında sosyal kırılmalara şahitlik eden bireyler, çalıştıkları kurumlar tarafından kendilerini daha iyi anlatabilmeleri için eğitime tabi tutmaya başladı. Yazaki Firması da Türkan Polat Eğitim Danışmalığın öncülüğünde çalışanlarına diksiyon ve etkili iletişim kursuna tabi tuttu. Gerçekleşen kursta, Serpil Arslantürk tecrübelerini konuştururken, kursiyerlere hayatlarında kendilerine yardımcı olacak çok önemli bilgiler verirken, bitip tükenmek bilmeyen enerjisi ve sabrıyla kursa katılanların takdirini topladı.


İLETİŞİM VE DİKSİYON ÇOK ÖNEMLİ

İki gün süren kursa katılanlara etkili sunum, empati, vücut dili, dinleme ve etkili konuşma başta olmak üzere sosyal hayatta insanı öncü yapacak çok sayıda temel bilgi anlatıldı. Hedef odaklı sunum tekniklerinin yanı sıra, farklı teknik bilgileri de verildi. İletişim Eğitmeni Serpil Arslantürk, gerçekleşen kursta kursiyerlerin performansının üst seviyede olduğunu söyledi. Arslantürk, her insanın mutlaka etkili iletişim dersi alması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Etkili iletişim hayatın olmazsa olmazı. Bireylerin mutlaka böyle kurslara gelmesi gerekiyor. Hemencecik olabilecek bir eğitim değil bizim verdiklerimiz. Şunu açıkça söylüyorum; öğretmenin, doktorun, esnafın, milletvekilinin kısacası hayatın içinde olan herkesin diksiyon ve vücut dili eğitiminden geçmesi gerekiyor”  diye konuştu. Seminere katılan Uludağ Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkan Yardımcısı Berrin Sarıtunç da kitlelerle etkili iletişim kurabilmek ve kelimeleri doğru telaffuz etmek için bireylerin böyle eğitimlerden geçmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.