Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darphane gibi para basarken yakalandılar

İstanbul'da bastıkları sahte paraları Türkiye geneline yayan kalpazan çetesi Bursa jandarması tarafından çökertildi. Matbaada binlerce sahte banknot basarken yakalanan kalpazanların sahte para sayma makinelerinin bile olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darphane gibi para basarken yakalandılar

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mudanya'nın villalar semti Bademli semtinde bazı şahısların sahte para verip alışveriş yaptıklarını belirledi. 2 gün içerisinde aynı mahallede çok sayıda iş yerine sahte para verdikleri belirlenen iki kişiyi kamera kayıtlarından tespit eden jandarma ekipleri, şahısların İstanbul’dan kiraladığı otomobilinde plakasını tespit etti. Şahısları takibe alan ekipler, Z.A. ve Ş.Y. ismindeki iki kişiyi Bademli çıkışında gözaltına aldı. Kiralık otomobilde yapılan aramada ise sahte 27 bin dolar ele geçirildi.

Z.A. ve Ş.Y.’nin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri çetenin İstanbul’da sahte para bastıkları matbaaya da baskın yaptı. U.E., A.U. ve H.T. isimli 3 kişide sahte para basarken şuçüstü yakalandı. Matbaada yapılan aramada bir adet ruhsatsız tabanca bu tabancaya ait çok sayıda mermi ile 30 ayrı ilde piyasaya sürülen sahte paraların yapımında kullanılan 360 bin adet para basım kağıdı, 2 bin 800 adet yarısı basılmış para kağıdı, 8 adet serigraf kalıbı, 6 adet para kesme kalıbı, 11 adet dolar kabartma kalıbı, 10 adet beyaz fligran şeridi, 70 adet yaldızlı fligran şeridi, bir adet para kesme makinesi, bir adet para sayma makinesi, bir adet para kurutma makinesi, bir adet fligran ve hologram makinesi, bir adet paranın mor ışıktan geçmesini sağlayan yazıcı, basımı tamamlanmış çok sayıda sahte para ile diz üstü bilgisayara el konuldu.

Bademli’de gözaltına alınan şahıslar Z.A. ve Ş.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, İstanbul’dan Bursa’ya getirilen U.E., A.U. ve H.T. isimli 3 şahıs adliyeye sevk edildi. Olayla alakalı tahkikat sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.