Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağ çileğini mayıs yağmurları vurdu

Nisan yağmurlarının Mayıs ayında yüzünü göstermesi, dağ çileğini çürüttü. Bursa’nın dağ yöresi olan Büyükorhan, Keles, Harmancık ve Orhaneli'deki dağ çileği üretimi geçen yıla göre 4’te 1’e düştü.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dağ çileğini mayıs yağmurları vurdu

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da zamanında yağmayan yağmur, dağ çileğini vurdu. Mayıs ayında yaşanan şiddetli yağışlar ve dolu, Büyükorhan, Keles, Harmancık ve Orhaneli'de çileği dalında çürüttü. Üreticiler, çileğin rekoltesini geçen yıla göre 4’te 1’e düştüğünü belirtti. Orhaneli’nin Göynükbelen Mahallesinde 36 yıldır çilek ile geçimini sağlayan Ahmet Saki, “Bu sene ürün pek elverişli değil. Nisan ayında yağacak olan yağmurlar Mayıs ayında yağdığından çürük olayı çok oldu. Üretici perişan. Çürükleri tavuklara yediriyoruz. Geçen sene hasat güzeldi, bu tarladan 3 ton aldım. Bu sene ise 500 kilo yok. İlk defa bu sene bu kadar az oldu. Ürünler köy çevresinde hep böyle. Yağmurlar çok etkiledi. Çileklerde hastalık var. Kök çürüklüğü yaptı. Çevredeki santral de her geçen gün bize zararını gösteriyor. 4 senedir ne erik var, ne kiraz var, ne ceviz var. Termiğin bize çok zararı var. Tarlalar artık çilek yapmıyor. Eskiden çok güzeldi. Çilek 10 sene kalıyordu yerinde. Şimdi iki sene sonra ölüyor. 3-5 sene sonra tamamen çilek diye bir şey kalmayacak” dedi.

Bu sene pek hasat olmadığını belirten Güllü Saki isimli bir vatandaş ise, "Tarlayı sürüp, fasulye ekeceğiz. Hastalık oldu. 4-5 kasa anca topladık. Önceden daha iyiydi. Buradan daha önce 2 ton toplamıştık" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.