Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumalıkızık'a büyük ilgi

Bursa’nın tarihi mekanlarından Hanlar Bölgesi ile birlikte UNESCO’ya giren Cumalıkızık, tarihi dokusuyla turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumalıkızık'a büyük ilgi

Dünyanın birçok ülkesinden ziyaret için turistlerin geldiği, Osmanlı köy mimarisinin en güzel örneklerini günümüze kadar yaşatan Cumalıkızık, Arnavut kaldırımlı taş sokakları, asırlık çınarları ve misafirperver halkı ile Türkiye'nin çok ziyaret edilen köyleri arasında yer almaya devam ediyor. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan UNESCO mirası Cumalıkızık’ta hafta sonları kurulan pazar yerli yabancı turistlerin ilgisini çekerken, köy halkının kendi elleriyle yaptığı erişte, tarhana ve tatlılar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 700 yıllık Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini taşıyan rengarenk boyalı evlerin iç avlusunda 20 çeşitten oluşan köy kahvaltısı, gözleme ve ayran satılırken, yerli yabancı turistler etnografya müzesinde tarihi eserleri görme fırsatı buluyor.

Dünyanın en dar sokaklarından biri olarak bilinen Cin Aralığı Sokağı'nı bir arkadaşından duyduklarını söyleyen Alman turistler Anna Boehme ve Lucienne Pritzikau buradan çok etkilendiklerini belirtti. Turistler, Cumalıkızk’ta yüzyıllar öncesine gittiklerini, Osmanlı kültür ve yemeklerini çok beğendiklerini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.