Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumalıkızık turizm mevsimine hazırlanıyor

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Cumalıkızık’ta yaklaşan turizm sezonu öncesi hazırlıklar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumalıkızık turizm mevsimine hazırlanıyor

Yıldırım Belediyesi, geçmişi Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarına dayanan ve kırsal Osmanlı mimarisinin en nadide yansımalarından olan Cumalıkızık’ın doğal yapısının korunarak gelecek nesillere aktarılması için çaba sarf ediyor.Cumalıkızık’ta faaliyet gösteren esnafın tezgâhları, tarihi dokuyla uyumlu ahşap tezgahlarla değiştirilirken, köydeki tüm metal tabelaların yerine ise ahşap tabelalar yerleştirildi. Turizm sezonu öncesi kendi ürettikleri ürünleri satışa sunan kadınlara da çeşitli konularda eğitimler veriliyor.

Son olarakYıldırım Belediyesi, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri ile Yıldırım Halk Eğitim Merkezi’nin ortak çalışmasıyla,Cumalıkızıklı 50 kadına ‘gıda muhafaza ve reçel yapımı’ eğitimi verildi. Mutfakta hijyenik uygulamalar, dengeli beslenme ve uygulamalı gıda üretimi konularının işlendiği eğitimlerde kadınların üreteceği ürünlerin daha hijyenik olması hedeflendi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlara sertifika verildi.

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle Cumalıkızık’ın, Yıldırım’ın dünyaya açılan kapısı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cumalıkızı kkadim medeniyetimizin bize bir emaneti. Hem bu emanetin doğal yapısını muhafaza ederek gelecek nesillere ulaştırmak hem de bu gün insanlarımızın bu zenginliğimizden istifade etmesini sağlamak için projeler üretiyoruz" dedi.

Cumalıkızık’ta devam eden restorasyon çalışmalarıyla birlikte bölge esnafının standartlara uygun satış yapabilmeleri için de eğitimler verdiklerini aktaran Başkan Edebali, "Burada sahip olduğumuz potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için vatandaşlarımız ve şehrimizin dinamikleri ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bu beldemizi el birliği ile daha mamur hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.