Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk dostu okulda “Engelliye eziyet” iddiası

Unicef tarafından çocuk dostu okul seçilen Eşref Evcil İlköğretim okulunda kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören epilepsi hastası ikinci sınıf öğrencisi M.A’nın ailesi, çocuklarının öğrenciler tarafından dövüldüğünü, sınıf öğretmeni tarafından da psikolojik baskıya maruz kaldığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 23:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuk dostu okulda “Engelliye eziyet”  iddiası

Yıldırım İlçesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı ve Unicef işbirliği ile “Çocuk dostu okul” seçilen Eşref Evcil İlköğretim okulunda kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören ilköğretim ikinci sınıfta okuyan epilepsi hastası 8 yaşındaki M.A. çocuklarının diğer öğrenciler tarafından dövüldüğü iddia etti. Sınıf öğretmeni tarafından da psikolojik baskı uygulandığını, çocuklarını bulunduğu okuldan alıp üç kilometre ileride bulunan Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu’na aldıran Anne Sanem Aykış ve Anneanne Sülbiye Kursav durumu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğe bildirerek şikayetçi oldu. Soruşturma başlayınca sınıf öğretmeni Ç.B. kendisine hakaret edildiğini beyan ederek Sanem Aykış ve Anneanne Sülbiye Kursav’dan şikayetçi oldu. 1. Aile Mahkemesi Sanem Aykış ve Sülbiye Kursay hakkında  “6284 sayılı Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının A bendi gereğince 1 ay süre ile Davacı Ç.B’ye yönelik şiddet, tehdit ,hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeye içeren söz  ve davranışlarda bulunmamalarına karar verildi.



MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMAYA GEREK YOK!

Yıldırım ilçesi’nde Yediselviler Mahallesi’nde oturan Sanem Aykış’ın 8 yaşındaki ilköğretim okulu ikinci sınıf  öğrencisi olan epilepsi hastası ve yüzde 55 doktor raporlu olan  M.A. evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Eşref Evcil İlköğretim Okulunda kaynaştırma öğrencisi olarak eğitimini sürdürürken iddiaya göre bazı okul öğrencileri tarafından dövülüp sınıf öğretmeni Ç.B. tarafından psikolojik şiddete maruz kaldı. Bu durum karşısında M.A.’nın içine kapanmaya başlaması ve derslerini yapmaması üzerine durumu araştıran Anne Sanem Aykış okul yönetimi ve öğretmenlerle görüşüp durumu Milli Eğitim, Valilik ve Polise bildirdi ve M.A.’yı evlerine 300 metre uzakta bulunan okuldan alarak  3 kilometre uzaklıktaki Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu’na naklini yaptırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturmaya gerek yoktur şeklinde karar verince sınıf öğretmeni Ç.B. Sanem Aykış ve Sülbiye Kursav hakkında kendisini tehdit ettikleri iddiasıyla şikayette bulundu.1. Aile Mahkemesi tarafından Sanem Aykış ve Sülbiye Kursav hakkında  “6284 sayılı Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının A bendi gereğince 1 ay süre ile Davacı Ç.B’ye yönelik şiddet, tehdit ,hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeye içeren söz  ve davranışlarda bulunmamalarına karar verilerek karar polis merkezinde taraflara tebliğ edildi.

‘BASKI GÖRÜYOR’

Sanem Aykış, “benim oğlum Davutkadı Eşref Evcil lköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi ve  epilepsi rahatsızlığı var. Yüzde 55 doktor raporlu olduğu halde çocuğumla ilgilenilmedi. Aksine oğluma öğretmeni, okul yönetimi ve öğrenciler tarafından psikolojik baskı kurulup arkadaşları tarafından dövüldü. Edindiğim bilgilere göre destek sınıfında eğitim gören öğrenciler için öğretmene ayrı bir para veriliyormuş daha sonra bu ek ücret kaldırılınca çocuğum dışlandı. Daha sonra okul yönetimi ve öğretmeni bu çocuk derslere uyum sağlayamıyor oğlunuzu bu okuldan alın diye baskı yapmaya başladılar. Bende evime yakın olduğu için ve belirli saatlerde ilaç kullandığından dolayı bakıma muhtaç için okuldan almadım. Okuldan almayınca okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından çocuğum psikolojik olarak baskı altına alındı. Arkadaşları tarafından da dövülüp hakarete uğramaya başlayınca okul yönetimi ilgilenmeyince bende durumu Valilik, Milli Eğitim ve polise bildirip hakkımı aradım.  Çocuğum geceleri uykusundan uyanıp ağlayıp titremeye başlayınca kendisiyle konuştuğumda öğretmeni tarafından “annen bizi şikayet etmiş bende onları şikayet ettim annen ve anneanneni hapise atacaklar” dediğini öğrenince şok oldum tekrar okula konuşmaya gittiğimde oğlumun evime üç kilometre uzaklıktaki başka bir okula nakledildiğini öğrendim. Oğlumun hastalığından dolayı nöbet geçirme riski olduğundan dolayı bana en yakın okulda olması lazım ama maalesef ben 3 kilometrelik okula yolluyorum. Ben okuması için elimden gelen her savaşı verdim ama maalesef benim yanımda kimse olmadı, çocukla ilgilenen bir ortam olmadığı için bu çocuk hala okuma yazmanın ne olduğunu bilmiyor sadece okula gidiyor vakit geçirip geliyor.


‘CEZAYI BİZ ALDIK’

Bu olayların ardından ben hakkımı aradığım için okul yönetimi ve öğretmen benim kendilerini tehdit ettiğim hakarette bulunduğum gerekçesiyle hakkımda suç duyurusunda bulunmaları üzerine şikayette bulundular. 1. Aile Mahkemesi tarafından benim ve annem Sülbiye Kursav hakkında bir ay okul çevresine yaklaşmama öğretmenlerle görüşmeme cezası verildi.  Karara uymadığımız takdirde hapise gireceğimiz bize tebliğ edildi diye konuşan Sanem Aykış “ Annem ve ben sadece çocuğumun okuması iyi bir eğitim alması için mücadele ettik, biz şimdi suç mu işledik” dedi.

Sülbiye Kursav ise “Ben torunumu sabah okula götürüp eve dönerken merdivenlerden arkamdan koşarak geldi Anneanne sen de gel sınıfta beni arkadaşlarım dövüyor dedi.  Bende idareye gittim ancak benimle kimse ilgilenmedi sonra tekrar torunumun yanına gittiğimde çocuklar ellerini arkadan tutmuş dövüyorlardı. Torunumu alıp eve getirdim üzerini çıkardığımda kollarında morluklar vardı. Ben okula torunum havale geçirirse müdahale etmek için gidiyorum. Benim torunum engelli diye okumasınmı biz yetkililerin bu konuya el atmasını istiyoruz” dedi.

 

 

 

 



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.