Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Altaca'nın 1 ay önce Bursa depremi ile ilgili önerge verdiği ortaya çıktı

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Bursa'da sabah saatlerinde yaşanan depremden önce geçtiğimiz ay TTBMM Başkanlığı’na verdiği önergeyle, olası Bursa depremine ne kadar hazır olunduğuyla ilgili meclis araştırması istemişti.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li Altaca'nın 1 ay önce Bursa depremi ile ilgili önerge verdiği ortaya çıktı

Altaca Kayışoğlu, 3 milyon kişinin yaşadığı Bursa’yla ilgili Nisan ayında deprem uzmanı, Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu’nun yaptığı açıklamaları hatırlatarak, “Uzmanlar, 1855’de yaşanan depremde büyük bir yıkım yaşayan Bursa’da riskin giderek arttığını vurguluyorlardı. Söyledikleri kamuoyunda ilgiyle izlenen isimlerinden birisi olan Gündoğdu, Nisan ayında Bursa’da yaptığı değerlendirmelerde Marmara Denizi'nde son gerçekleşen depremleri 'hoş olmayan' ve 'algılanması zor işaretler verdiğini' belirtmişti. 1855 yılındaki büyük Bursa depremi sonrası beklenen yeni hareketlenme ihtimalinin de giderek arttığını dile getiriyordu" şeklinde konuşmuştu.

Sabah yaşanan depremin, Gündoğdu’nun bu uyarılarını haklı çıkarttığını ifade eden Altaca Kayışlıoğlu, "Deprem Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu’nun Nisan ayında Bursa’ya ilişkin değerlendirmelerini dikkate alarak, sanayi, turizm ve tarım alanında Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olan Bursa’nın depreme ne ölçüde hazır olduğunun araştırılması için TBMM Başkanlığı’na önerge verdik. Bursa, Türkiye’nin katma değer üreten en önemli şehirlerinden birisi, İstanbul kadar önemli bir şehir. İstanbul’da yaşanacak bir depreme karşı devreye sokulan ve sokulması kararlaştırılan bütün önlemler harfiyen Bursa’yla ilgili devreye sokulmalı. Bursa, İstanbul kadar önemli, İstanbul kadar risk altında” uyarısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.