Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'in hizmet ağıyla birlikte makine parkı da büyüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet alanının 11 bin kilometrekareye çıkmasıyla birlikte araç filosuna 61 yeni araç ve iş makinesi daha ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir'in hizmet ağıyla birlikte makine parkı da büyüyor

Büyükşehir Belediyesi’nin 256 kilometrekare olan hizmet alanı bütünşehir uygulamasıyla 50 kat artıp 11 bin kilometrekareye çıkarken, ilçelere sağlıklı içme suyu ve altyapı hizmeti ulaştırmayı hedefleyen BUSKİ Genel Müdürlüğü araç filosuna 61 yeni araç ekledi. BUSKİ’nin Acemler’deki makine parkında düzenlenen törende konuşan Başkan Recep Altepe, hizmette zaman kaybı yaşanmaması için 10 ayrı bölgedeki şantiyelerin sürekli yeni iş makineleri ile donatıldığını vurguladı.

Altepe, 17 ilçede 1070 mahallede kesintisiz hizmet verdiklerini belirterek, yeni alınan yaklaşık 11 milyon TL’lik 61 yeni iş makinesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin gücüne güç kattıklarını söyledi. BUSKİ’nin her bölgeye sağlıklı içme suyu ulaştırılması, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları döşenmesi, sahillerin temizlenmesi için arıtma tesisleri kurulması yanında su havzalarının korunmasından arıtma tesislerinde biriken çamurun yakılmasını sağlayacak tesisleri kurmaya kadar geniş bir alanda hizmet ürettiğini dile getiren Başkan Altepe, “Arıtma tesislerindeki çamurların en modern şekilde bertaraf edilmesi ve buradan çıkan enerji ile elektrik üretilmesi konusundaki tesisleri de Bursa’da yapıyoruz. Bursa artık metro, tramvay ve uçak üretmenin yanında son teknoloji çamur yakma tesislerini de üretiyor. Bir taraftan çamur yok edilirken, diğer taraftan 2,5 megavat elektrik üretmiş olacağız. Bu tesislerin de çok yakında ihracatını yapmış olacağız. Bizim artık dışardan almayı bırakıp, dışarıya satmamız lazım. Sadece 60 vagon ve 12 tramvayın Bursa’da üretilmesi ile 440 milyon TL kar sağladık. Bu iki stadyum parası demek. Bu kadar Bursa’daki diğer yatırımlar için kasada kalmış oldu. Bugün yeni hizmete giren araçlarımızla da gücümüze güç katmış oluyoruz. Bursa’mız için hayırlı olsun” diye konuştu.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da yeni bağlanan 10 ilçedeki altyapı çalışmalarına hız verdiklerini, bugün hizmete alınan araçların en az iki katının sahada faaliyet içinde olduğunu vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.