Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'den Türkmenlere yardım

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Dernekleri Federasyonu tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım malzemeleri 5 TIR ile Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir'den Türkmenlere yardım

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey Otoparkı'nda TIR'ların hareketinden önce yaptığı konuşmada, bir taraftan savaş, diğer yandan kış mevsiminin başlamasıyla Suriye'de şartların iyice ağırlaştığına dikkati çekerek, ''Kardeşimiz Suriye'ye yine yardım TIR'larımızı gönderiyoruz. Özellikle Bayırbucak Türkenlerinin yaşadığı bölgede sıkıntı büyük. Bu sebeple her konuda büyük eksiklikleri var. Türkiye olarak her zaman destekte bulunuyoruz. Dostluk sadece iyi günlerde değil, kötü günlerde de belli olur. Türkiye de bugünlerde Suriye''ye kucak açan güçlü bir ülke" diye konuştu.

Katkılarından dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Samsun Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Karaca, "Samsunlular derneği olarak Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmeye devam ediyoruz. Kardeşlerimize özellikle gıda maddesi konusunda yardım ediyoruz. Bundan öncede 3 TIR'la yardım göndermiştik. İnşallah bundan sonra da yardımlarımız devam edecek'' diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.