Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'den İnegöl'e büyük yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’de başlatılan ve toplam maliyeti 21 milyon lirayı bulacak olan yağmur suyu hattı projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir'den İnegöl'e büyük yatırım
 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’de başlatılan ve toplam maliyeti 21 milyon lirayı bulacak olan yağmur suyu hattı projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’de alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin en ciddi sorunlarından biri olan yağmur suyu hattı için de kısa bir süre önce kazma vurulmuştu. 21 milyon liralık yatırımın temel atma töreni de İnegöl Bursa karayolu üzerinde kara dere mevkindeki alanda gerçekleştirildi.

Temel atma töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alt yapı çalışmalarıyla ilgili en ciddi neşterin vurulduğu anın yaşandığını kaydederek, “Altyapıyla ilgili çalışmalar birçok şehirde hissedilmez, kendini göstermez gibi gözükebilir ama İnegöl’ün yıllardır büyüyen nüfusuna, ekonomisine ve ihracatına paralel olarak alt yapısıyla ilgili birikmiş konuları vardı. Bugün hamdolsun onlarla ilgili en ciddi neşterin vurulduğu bir anı yaşıyoruz. Sembolik olarak da bunu törenleştirmiş oluyoruz” dedi.

Başkan Aktaş, “Sanayi bölgesindeki sıkıntının ne olduğu malum. Oradaki arkadaşlarımızın da şu iş bir an evvel çözülsün de üst yapı çalışmaları da yapılsın caddemiz sokağımız daha düzenli olsun beklentisini inşallah bu çalışmalar karşılamış olacak” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Uzun yıllardır yapılamayan büyük bütçeli alt yapı yatırımlarının Büyükşehir ile birlikte yapılabilmesi için bizler de gece gündüz çalışıyoruz. Bütünşehir yasasıyla birlikte 17 ilçemizle, 1070 mahallemiz ve 3 milyonu aşan nüfusumuzla birlikte Bursa’nın her köşesine alt yapı hizmeti gidiyor. Altyapı hizmeti istenilen düzeyde olmayan bütün bölgelerimizde, özellikle büyük eksikliklerin olduğu kırsalımızda tüm eksiklerin giderilmesi için tüm alanlarda çalışıyoruz” dedi.

200 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Recep Altepe, İnegöl’de 5 yıllık görev süresinde 200 milyon liralık BUSKİ yatırımı yapılmasını öngördüklerini de belirterek şöyle konuştu:

"Bugüne kadar gerçekleşen faaliyetlerle birlikte özellikle kırsalda yapılan su hatları ve alt yapı hatlarına 17 milyon lira harcandı. Yine tarımsal kesimlere yapılan yatırımlar 12 milyon lira. Bugün de burada başlattığımız 21 milyon liralık yatırımla 50 milyon lirayı bulmuş oluyoruz. İnşallah önümüzdeki bu 3 yıl içerisinde normal altyapı yatırımları yıllık 50’şer milyon lira olarak gözüküyor. 5 yıl içerisinde 200 milyon liralık BUSKİ alt yapısı gerçekleşmiş olacak.

Konuşmaların ardından İnegöl’ün yağmur suyu hattının başladığı alanda incelemelerde bulunuldu. Proje incelenerek çalışma hakkında detaylı bilgiler verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.