Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUSMEK, Anadolu'yu ipekle fethetti

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Anadolu Günleri’ne katılan BUSMEK, ‘Bursa İpeği’ standı ile göz doldurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BUSMEK, Anadolu'yu ipekle fethetti

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından düzenlenen ‘Anadolu Günleri’ Merinos AKKM’de renkli anlara imza attı. Bursa Valisi Münir Karaoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık’ın iştirakiyle açılan fuarda en büyük ilgiyi de ‘Bursa ipeği’ temalı standıyla Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) gördü. Vali Karaoğlu, ilgiyle incelediği stantta, kursiyerlerin dokudukları ‘Irgandı köprüsü’ desenli ipek halıların iplerini keserek BUSMEK tarafından yaşatılan ipek halı dokumacılığının önemine dikkati çekti.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, “BUSMEK ile birçok köyde ipekle ilgili çalışmalar yapılıyor. Kozadan ipliğe, iplikten mamule doğru bir adım attık. Fuar boyunca BUSMEK’i, sanatımızı ve Bursa ipeğimizi tanıtmaya çalışacağız. BUSMEK’le ilçelerde ve köylerde dokunan halı ve ipek kumaşlar sayesinde, ipekten hediyelik malzeme üretimi sağlanırken bir taraftan da kırsal alanlarda istihdam ve maddi kazanç çeşitliliğin arttırılması hedefleniyor. Bursa ipeğini BUSMEK’le tekrar canlandıracağız” dedi.

Fuar boyunca ipek halı dokuma tezgahlarının da açık olacağı BUSMEK standında ipeğin kozadan halıya dönüşümü ziyaretçilere tanıtılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.