Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı Hattatlardan Padişahlara özel

Bursa’da türbeleri bulunan 6 Osmanlı padişahından beşinin fermanlarında yer alan tuğralarının sonuncusu, Fatih Sultan Mehmet Han’ın babası II. Murad’ın türbesine asıldı.Bursalı hattat ve naht sanatçıları tarafından hazırlanan Osmanlı...

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalı Hattatlardan Padişahlara özel
Bursa’da türbeleri bulunan 6 Osmanlı padişahından beşinin fermanlarında yer alan tuğralarının sonuncusu, Fatih Sultan Mehmet Han’ın babası II. Murad’ın türbesine asıldı.

Bursalı hattat ve naht sanatçıları tarafından hazırlanan Osmanlı padişahlarının tuğraları, türbelerindeki yerlerini aldı. Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği Üyesi Tuğrakeşler Mahmut Şahin, Ali Özden, Mustafa Özay, şehirde medfun bulunan 5 sultanın orijinal tuğralarını çizdi. Naht sanatçısı Recep Ulu ise bu tuğraları özel olarak kıl testeresi ile ağaçtan keserek çıkardı. Üzerine altın varak kaplayarak göz kamaştıran bir tabloya dönüşen tuğralardan sonuncusu Fatih Sultan Mehmet Han’ın babası II. Murad’ın türbesine asıldı.

Osman Gazi’nin tarihi kayıtlarda tuğrası görülmediğini, diğer 5 sultanın ise fermanlarda imza olarak kullandıkları tuğralarını hazırlayıp türbelerine astıklarını ifade eden Ulu, "Orhangazi, Murat Hüdavendigar, Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmet Han’ın imza yerine de kullandıkları tuğraları levhalaştırılarak yerlerine asıldı. Son olarak da II. Murad’ın tuğrasını astık. Ecdadımız asırlarca bu güzel millete hizmet etti. Biz de Bursalı sanatçılar olarak onların her gün binlerce ziyaretçisi bulunan türbelerini süslemek istedik" diye konuştu.

Ulu, bir tuğranın hazırlanışının bir aydan fazla sürdüğünü sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.