Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da olaylı nevruz

Bursa’da izinsiz nevruz kutlamalarında olaylar çıktı. Polis ekiplerine taş fırlatan göstericiler, TOMA ve çevik kuvvet ekipleri tarafından püskürtüldü.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da olaylı nevruz

Arabayatağı Mahallesi’nde sabah saatlerinde toplanan 100 kişilik HDP’li grup, nevruz kutlaması yapmak istedi. HDP Yıldırım ilçe binası önünde toplanan grup, Odun Pazar’ı olarak bilinen meydana yürümek istedi. Çok sayıda polis ekibi meydanın girişlerini tutarak gösteri yapmak isteyen grubu Odun Pazarı'na sokmadı. Grup, daha sonra basın açıklaması yapmaya karar verdi. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı konuşma yaparak, gösterilerin HDP ilçe örgütü önünde yapılacağını ve Odun Pazar’ı meydanına gidilmeyeceği belirtti. 

Ardından 100 kişilik grup ilçe teşkilatı önünde toplanarak nevruz ateşi yaktı. Grup, halay çekerek, yasa dışı sloganlar atmaya başlayınca, çok sayıda polis, çevik kuvvet ve TOMA sevk edildi. Polisin dağılın ikazına uymayan grup ara sokaklara kaçarak polis ekiplerine taş fırlattı. Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar sokaklara girerek izinsiz gösteri yapmaya çalışan eylemcileri püskürttü. Öte yandan polis ekiplerine kimliğini göstermemekte direnen bir kişi gözaltına alındı. Çevik kuvvet ekiplerinin bölgedeki bekleyişi devam ediyor. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.