Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa şehidini uğurladı

Nusaybin’de teröristler tarafından bir eve yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi neticesinde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, memleketi Bursa’da göz yaşları içinde toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa şehidini uğurladı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen EYP'nin patlatılması sonucu yaralanan Bursalı Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Acı haber, dün akşam saatlerinde Yıldırım'ın Ulus Mahallesi’nde ikamet eden baba Yakup ve anne Ezine Poyraz'a verildi. Sokaktaki evler bayraklarla donatılıp taziye çadırı kuruldu. Bugün Mardin’den Yenişehir Havalimanı’na uçakla gelen cenaze ailesi tarafından teslim alındı. Şehit Cengiz Poyraz’ın cenazesi, baba ocağında helallik alınmasından sonra namazın kılınacağı Mihraplı Camii’ne getirildi.

Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın kıldırdığı cenaze namazına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kasım ayında dünya evine girmeye hazırlanan şehidin nişanlısı Sümeyra Okur, kız kardeşi Yeşim, babası Yakup ve annesi Ezine Poyraz göz yaşlarına boğuldu. Metanetlerini koruyan aileye bakan ve protokol mensupları taziyede bulundu. Binlerce insanın kıldığı cenaze namazının ardından şehidin naaş’ı top arabasına konuldu. Şehit Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, Hamitler’de şehitliğe defnedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.