Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Festivali'nde 55. yıl coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 55.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’ 16 Mayısta başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Festivali'nde 55. yıl coşkusu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘55. Uluslararası Bursa Festivali’nin programını Hilton Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı. Altepe, ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin 1962 yılından bu yana gerçekleştirilen geleneksel bir değer olduğunu söyledi. Altepe, şehirlerin kültür ve sanatın yaşatılmasıyla geliştiğini vurgulayarak, “Bursa, tarihi ve doğasıyla olduğu kadar aynı zamanda bir kültür başkentidir. Kültür ve sanatla da her zaman iç içe olan Bursa’da geleneksel değerler, modern kent kültürüyle geleceğe taşınıyor. Bursa’nın sanat birikimini daha da ileriye taşıyan ve sanatseverleri sanatçılarla buluşturan önemli organizasyon için bu yıl daha da heyecanlıyız” dedi.

Sanatın dünyanın ortak dili olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Uluslararası Bursa Festivali, şehrimizin 55 yıllık geleneğidir. Festival, şehrimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan Bursa’yı kültür ve sanatla dünya gündemine taşıyan bir gelenektir. Festivalimiz bu yıl da Bursa’ya renk katacak. Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olma özelliğiyle örnek olan festival, bu yıl da farklı türlerdeki müziklerin harmanlandığı ve dünyaca ünlü sanatçıların bir araya geldiği özel programıyla Bursalılara keyifli anlar yaşatacak. Dostluğun, kardeşliğin ve barış rüzgarlarının eseceği, toplumların kaynaşmasına destek olacak festivalimiz Bursa’ya güzellikler getirecek” diye konuştu.

Başkan Altepe, festivalin bu yıl ramazan dolayısıyla 16 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında düzenleneceğini belirterek, ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın ise her yıl olduğu gibi bu sene de 7 - 12 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirtti. Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası bir evrensel değer olduğunun altını çizen Başkan Altepe, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nun da bu yıl yenilenerek gelecek sene konuklarını ağırlayacağını ifade etti. Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla Bursa’nın kültürel ve sanatsal değerlerine sahip çıkma sorumluluğunu taşıdığını kaydederek, 55 yıllık festival geleneğini en güzel şekilde sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, dünyaca ünlü sevilen sanatçıları ve farklı kültürlerden en güzel örnekleri Bursalılarla buluşturacaklarını söyledi.

BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ise festival programını açıklayarak, dünya müziklerinin en iyi ve en özel örneklerinin Bursa’da sergileneceğini kaydetti. Konserlerin Merinos AKKM, TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi ve Bursa Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirileceğini anlatan Erdönmez, Polonyalı sanatçı Monica Bulanda’nın konserinin ücretsiz izlenebileceğini, diğer konser ve programların bilet fiyatlarının da 12 ile 38 TL arasında değişeceğini dile getirdi.

‘55. Uluslararası Bursa Festivali’nin ardından 7 - 12 Temmuz’da ‘30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, 30 ülkeden katılacak olan halk dansları ekipleriyle Bursa’da barış ve dostluk rüzgarları estirecek. Bu yıl yarışmaya Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Cezayir, Cibuti, Çek Cumhuriyeti, Çin, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Kolombiya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Şili, Türkmenistan, Tunus, Ürdün ve Yunanistan gibi ülkeler katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.