Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da bir mescit daha gün yüzüne çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 400 yıl önce yapılan, ancak zaman içinde yıkılıp üzerine bina dikilen Yörükler Mescidi’ni aslî şekliyle gün yüzüne çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini, tarihi mabedin aslına uygun olarak mescit olarak hizmet vereceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da bir mescit daha gün yüzüne çıktı

Bursa’yı adeta açık hava müzesine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, zaman içinde yol olan eserleri de bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Hacı Seyfettin Mahallesi’nde yaklaşık 400 yıl önce yapılan, ancak zaman içinde bakımsızlık yüzünden yıkılıp, daha sonra üzerine bina yapılan Yörükler Mescidi de ihya ediliyor. Mescit üzerine yapılan binanın kamulaştırılıp yıkılmasından ardından restorasyon çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi sayesinde tarihi mescit 4 asır önceki halini almaya başladı.

Beraberindeki Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte tarihi mescitte devam restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında yüklenici firmanın sorumlularından bilgi aldı. Tamamen yok olan bir değeri daha Bursa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, “Yok olmuş bir eseri tekrar aslına uygun olarak bölgeye kazandırıyoruz. Bir ay içinde bütün eksiklikleri tamamlanmış olacak. Son hazırlıklar yapılıyor. Güzel bir eser bölgeye değer katacak. Yine aslına uygun olarak mescit olarak hizmet verecek” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.