Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı yakalandı

Bursa’da kendisini polis olarak tanıtan ve bir vatandaşı yaklaşık 50 bin lira dolandıran şüpheli polis tarafından yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı yakalandı

 Bursa’da kendisini polis olarak tanıtan ve bir kadını yaklaşık 50 bin lira dolandıran şüpheli polis tarafından yakalandı.

 

Olay, 15 Haziran Çarşamba günü Esentepe Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emekli olduğu öğrenilen A.B. (52) isimli kadını arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. Şüpheli, A.B.’ye, “Bir hırsızlık olayı olmuş. Senin bilgilerini kullanıp, bankadan para çekmişler. Senin evdeki paraları bir poşete koy. Vereceğimiz adrese getir. Paraları karşılaştıracağız” dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan A.B., 10 bin lira para ile yaklaşık 40 bin lira değerindeki ziynet eşyasını poşete koydu. Esentepe Muhtarlığı arkasındaki duvarın dibine poşeti bırakan A.B., uzaktan şüpheliyi izledi. Bir kişi, duvarın dibine gelip, poşeti aldıktan sonra ortadan kayboldu. Kendisini arayan şahıslarla bir daha iletişime geçemeyen A.B., dolandırıldığını anlayarak polise müracaat etti.

 

 

 

ŞÜPHELİ KOVALAMACA SONUNDA YAKALANDI

 

A.B.’nin verdiği eşkal doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Ekipler, merkez Yıldırım Sinandede Mahallesinde şüpheliyi gördü. Polis ile şüpheli arasında yaşanan kovalamacının ardından isminin İ.İ. (23) olduğu öğrenilen şahıs yakalandı. A.B. de polis merkezine gelerek, şahsı tespit etti.

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.