Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da kaçak villaya yıkım

Gemlik ilçesi Kurşunlu mahallesinde kaçak bina yapan muhtarın villası mühürlenerek ceza kesildi. İddialara göre mühür ve cezaya aldırış etmeyen muhtar inşaata devam edince yıkım kararı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da kaçak villaya yıkım

Gemlik’in Kurşunlu Mahallesinde villa yapmak için inşaata başlayan, Nilüfer İlçesinde bir mahallede muhtarlık yapan Cemal Ç.'nin villasının balkonu ve çatısının kaçak olduğu tespit edildi. İddialara göre, Gemlik Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilen kaçak yapı mühürlendi ve ceza kesildi. Mühür ve cezaya aldırış etmediği ileri sürülen Cemal Ç. inşaatına devam edince yıkım kararı çıktı.

Cemal Ç.’nin 30 Mart 2016 tarihinde kaçak yapı yaptığı ve bu nedenle inşaatın mühürlendiği tespit edildi. 14 Nisan 2016 tarihinde belediye ekiplerince yapılan incelemede ise inşaata devam edildiği belirlendi. Bursa'da bir mahallede muhtarlık yaptığı iddia edilen Cemal Ç.'ye kaçak bina için encümen kararıyla 6 bin 785 lira 17 kuruş ceza kesildi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; "Karşıdaki kim olursa olsun, kanunlar herkesi için var. Kaçak yapıya karşı mücadele başlattık, devletimiz kaçağı önlemek adına pek çok gelirinden feragat etmiş, tüm bunlara rağmen turistik bir bölgede kaçağa göz yummamızın beklenmesi, bunu yapanın da seçilmiş bir muhtar olması bizi şaşırttı. Biz ayrım yapamayız, kanun herkes için geçerlidir. Kaçağa izin vermeyince asılsız iddialarla bizi karalamaları, Bursa’da bir medya kuruluşunun da buna alet olması yakışık almadı ’’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.