Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da gece yarısı büyük panik

Bursa'da yeni yapılan inşaat çalışmalarında tedbir alınmamasına aşırı yağışlar da eklenince, yandaki bina sallanmaya ve çatlamaya başlayınca mahalle sakinleri gece yarısı sokağa döküldü. "Deprem oluyor zannettik" diyen apartman sakinleri, yeni yapılan inşaat sahiplerinin hiç bir tedbir almadığını öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da gece yarısı büyük panik

Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Piremir Mahallesi 2. İlker Sokak 52 nolu apartmanda oturan 4 aile dün gece evleri sallanmaya başlayıp sesler gelince korkudan sokağa çıktılar. Yeni yapılan ve temel aşamasındaki inşaatın yanındaki 3 katlı apartmanın dışında ve dairelerin içinde çatlaklar oluştu. 52 Nolu Apartmanda ikamet eden Erol Balcı, Kadir Sezgin, Recep Osmanoğlu, Hüseyin Ademoğlu ve aileleri, deprem olduğunu zannettiklerini belirtirken, dışarı çıktıklarında hemen yan tarafta bir firma tarafından yapılan inşaatın temel çalışmalarından dolayı toprağın kaydığını gördüler.

Gece yarısı sokağa dökülen apartman sakinleri, polis ve belediyeyi olay yerine çağırdılar. Belediye ekipleri bina ve çevresinde incelemelerde bulunurken çatlak ve yarıkların giderek arttığı görüldü. Apartman sakinleri 3 aydan bu yana bir türlü bitirilemeyen inşaat temel çalışmasının bitirilmesi ve bir an önce istinat duvarı yapılması için yetkililerin harekete geçmesini istedi. Polis ve zabıta ekipleri konuyla ilgili tahkikat başlattı.

Belediye ekipleri, küçük çatlaklar oluşan binanın tahliye edilmesine gerek görmediler. İnşaatı yapan firma yetkilileri ise bundan sonrası için gerekli tedbirin alınacağını söylediler.  

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.