Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Barosu Başkanı Demiröz: Can Dündar tutuklanabilir

Bursa Barosu 5 Nisan Avukatlar günü etkinlikleri kapsamında hukukun üstünlüğünü dikkat çekmek, adalete olan ihtiyacı farkındalığı arttırmak amacıyla “Adalet koşusu” düzenleyecek. Etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz “Can Dündar üzerinden yeni bir ilişki üretiliyor, önümüzdeki günlerde yeniden tutuklanabilir” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Barosu Başkanı Demiröz: Can Dündar tutuklanabilir

Haber: Bilal KAYAALTI

 Adalete olan güvenin sarsıldığı şu günlerde, Türkiye’de ilk defa Bursa’da 5 Nisan Avukatlar günü etkinlikleri kapsamında hukukun üstünlüğünü vurgulamak adalete olan ihtiyacı farkındalığı arttırmak amacıyla “Adalet koşusu” gerçekleştirilecek. 5 ile 15 kilometre lik iki etaptan oluşacak koşuda Adalete karşı güvensizleştirme kampanyalarına dikkat çekilecek.

 ‘DELİLLER YETERLİ DEĞİL’

Bursalı gazetecilerle bir araya gelen Baro Başkanı Ekrem Demiröz, bir süre sonra hukuku iğdiş edenlerin adalete ihtiyacı olacağını belirtti. Demiröz yaptığı konuşmada şunları söyledi:   “Can Dündar üzerinden yeni bir ilişki üretiliyor.  Bu durumdan kaygı duyuyorum, yeni bir  iddianame hazırlanma ihtimali de var. Savcı şu anda ona uymuyor ama işaretleri var, dosyalar kurcalanıyor, haklı olarak biz de dedik ki bu iş Can Dündar'ın üzerinden dönüyor, Cumhuriyet Gazetesi avukatlarıyla da konuştuk.  Erdem Gül’ün durumunda pek bir şey yok ama  Can Dündar'ın tutuklanma olasılığı yüksek, Erdem Gül muhtemelen tutuksuz yargılanacak. Şu kötü bir şey yani Anayasa Mahkemesi karar verdi.  Sayın Cumhurbaşkanımız seni böyle bırakmayacağım demişti,  Yüksek mahkeme hak ihlali verdi, tahliye edildiler. Bunları nasıl bırakırsınız, niye itiraz etmiyorsunuz, itiraz et gibi sözlerle mahkeme baskı altına alındı. Umuyorum yanılırım, yeniden bu garabet süreç başlamaz, Dündar tutuklanmaz.  Şunu açıkça söylemek istiyorum, bireysel başvuru hakkını getiren bu iktidardır. Anayasa mahkemesini şimdi suçluyorlar. Bireysel başvuru hakkını madem siz getirdiniz bari getirdiniz kurallara uyun,  gazete haberinden casusluk olmaz. Delillerin yeterli olmadığı  apaçık belli zaten, Türkiye'de kavramlarda karıştı olaylarda birbirine girdi. Yargının bedel ödeten ceza veren hesap soran mantığı da açması gerekir haklarımızı almak içinde yargıya ihtiyacımız var” dedi. Demiröz sözlerinin sonunda şu ifadeleri kullandı:  “Tabii ki, tahrip edilen bir yapı, yarın bir gün size de gerekebilir. Ola ki yönetenler bir gün hesap verme zamanı geldiğinde göreceksiniz masumiyet karinası tekrar ortaya gelecek hak adalet hak dillerden düşmeyecek. Yetki ellerinde güç ellerinde, şimdi konuşsunlar ki olası bir durumda karşı güvenilir adil bir yargı ile baş başa kalsınlar” diye konuştu.

Koşuya katılacak avukat Okan Dursun da sporun centilmenlik, barış, sevgi ve mücadele ruhunu barındırdığını dile getirerek "Sporla halka ulaşmak, avukatların sadece adliyelerde değil, her alanda var olduğunu göstermek istiyoruz. Koşu, Orhaneli Yolu'na doğru gerçekleştirilecek. İsteyen herkes bu koşuya katılabilecek” dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.