Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey: Türkiye'nin bütün renklerine sahip çıkmalıyız

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden Bursa Muşlular Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Ozan, çocuklara yönelik hayata geçirecekleri proje için destek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey: Türkiye'nin bütün renklerine sahip çıkmalıyız

Bursa’da Muş örf ve adetlerini yaşatmak için 1997 yılında kurulan Muşlular Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (MUŞ-DER) Başkanı Cihat Ozan ve yönetim kurulu üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti. Türkiye’de farklı örf ve adetlerin kültür mozaiğini oluşturduğunu söyleyen Bozbey, Bursa MUŞ-DER’in de bu mozaiğin bir parçası olduğunu kaydetti. Bozbey, “Ülkemizin bütün renklerine sahip çıkmamız, bu zenginliğini koruyarak büyümemiz ve gelişmemiz gerekiyor. Çalışmalarımızı da bu yönde gerçekleştirmeliyiz, aksi takdirde ülkede ayrışma yaşanır” şeklinde konuştu.

Bursa ve Türkiye’nin ilk kültür zenginliği projesi olan Anadolu Arastası Projesi’nden de bahseden Bozbey, “Anadolu Arastası Projemiz ile Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra Balkanlar’dan Kafkaslar’a tüm özgün kültürel değerleri Nilüfer’de buluşturacağız.

Proje ile ilgili olarak yaklaşık 8 ay müteahhitlerin itirazlarıyla uğraştık zaman kaybımız oldu. Ancak artık hız kazanacak. Projeyi 2018 sonunda bitirmiş oluruz” dedi.

Bursa ve Muş’un kardeş şehir olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Cahit Ozan da, dernek çalışmaları hakkında Başkan Bozbey’e bilgi verdi. Ozan, Muş ile Bursa arasında köprü görevi gördüklerini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.