Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla iftar sofrasında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Nilüfer Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayında şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi tarafından Sheraton Otel’de düzenlenen iftara Bursa’da yaşayan 600’e yakın şehit ailesi, gazi ve yakını katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ev sahipliğini yaptığı iftarda Bursa Merkez Komutanı Jandarma Albay Cengiz Akçay, Personel Şube Müdürü Jandarma Personel Albay Ramazan Kurt, 3’üncü İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Jandarma Yarbay Mesut İnan, Erkan Başkanı Jandarma Albay Kemal Şahintürk, Askeri Hastane Baştabip Yardımcısı Sedat Akyol, Orduevi Müdürü Personel Albay Şanel Yılmaz, TSK Kış Eğitim Merkez Komutanı Emre Kısa, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Bursa İl Müftü Yardımcısı İsmet Ataç, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Beyazıt Tuna, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol da yer aldı.

Geniş katılımın olduğu iftarda yenen yemeklerin ardından Bozbey, böyle güzel bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduğunu dile getirdi. Şehitlerin ve gazilerin Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bir yurttaş üzerinde hakkı olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek terörü ve teröre destek verenleri lanetledi. Bozbey, “İftar sofrasından bir kez daha dileğimiz, ülkemize yönelik tüm tehditlerin, bizi ayrıştırmaya, ötekileştirmeye iten tüm çabaların artık sona ermesidir” dedi.

Bozbey konuşmasına şöyle devam etti:

"Evlatlarımızı, kınalı kuzularımızı, canlarımızı zamansız gelen ölümlere feda etmeyelim. Hep birlikte barış için dua edelim. Yüreklerimizden gelen sevgi ve barış sözcüklerini dilimizden eksik etmeyelim. Bu mübarek Ramazan akşamında, tüm şehitlerimize ve vefat eden tüm gazilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ve tüm yakınlarına da uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum.”

Nilüfer Belediyesi, iftarlardaki yemek atıklarının çöpe gitmemesi için ramazan boyunca gerçekleştirdiği uygulamayı şehit aileleri, gazi ve yakınlarının katıldığı iftarda da sürdürdü. Masalara bırakılan notlarda da kalan yemeklerin sokak hayvanları için toplanacağı belirtilerek konuklardan tabaklarına peçete ve kürdan gibi atıkları bırakmamaları rica edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.