Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey başarılı öğrencilere bisiklet hediye etti

Nilüfer Belediyesi’nin 11 yıldır “En Çalışkan Kim?” sloganıyla düzenlediği “Bisiklet Dağıtım Şenliği” kapsamında Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer’deki özel eğitim okullarında eğitim gören başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak bisiklet hediye etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey başarılı öğrencilere bisiklet hediye etti

Bursa’nın Nilüfer Belediyesi, 2005 yılından bu yana her yıl düzenlediği “En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği” projesi kapsamında öğrencilere karne hediyesi olarak bisiklet armağan ediyor. Nilüfer’de bulunan devlet okullarının yanı sıra özel eğitim okullarında eğitim alan engelli bireylere de yılsonunda bisiklet hediye edildi.

Mitat Enç Özel Eğitim Okulu Salonu’nda düzenlenen törende, İpek Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Mitat Enç Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu ile Duyum İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’ndan 50 başarılı engelli birey, karne hediyelerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Biz, özellikle çocuklarımızın her birini bu şekilde takdir etmek ve desteklemek istiyoruz. Onlara çevre bilincini anlatarak, bu projeyi yürütüyoruz” dedi.

 

BOZBEY: “BİSİKLET ULAŞIM ARACI OLARAK DA KULLANILMALI”

“En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği” projesini 11 yıldır devam ettirdiklerini belirten Başkan Bozbey, “Devlet okullarındaki yaklaşık 500 öğrencimizi takdir ettik. Şimdi de özel okullarımızdaki başarılı öğrencilerimize bisikletlerini teslim ediyoruz. Bisiklet, dünyanın en çevreci ulaşım aracıdır. Bisiklet sadece spor amaçlı değil, ulaşım aracı olarak da kullanılmalı. Bu anlayış Nilüfer’de her geçen gün artıyor, artmaya da devam edecek. Örneğin Nilüfer’de yaklaşık 140 kilometre bisiklet yolu var. Bu yollarda her gün bisikletlileri görmek mümkün. Üstelik polislerden oluşan ‘Kırlangıç’ dediğimiz denetim ekibi de Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle bisikletleriyle görev yapıyor. Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde de bisikletli ekip oluşturduk. Zabıta ekibimiz de hem örnek olmak hem de olaylara anında müdahale etme anlamında bisiklet yollarını kullanıyor” şeklinde konuştu.

Çocuklardan, bisikletlerini kask ve dizlik takarak kullanmalarını isteyen Başkan Bozbey, “Çocuklarımız bisiklet kullanırken düşerlerse, zarar görmemelerini istiyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak bisiklet kullanıcılarını artırmak ve bisikleti en iyi şekilde kullanılmasını öğretmek amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Bisiklet Akademisi’ projesine hepinizin katılmasını arzu ediyorum. Sistemleri orada öğrendiğinizde birçok şeyin farklı olduğunu ve bisiklet kullanmanın ne kadar zevkli halde geldiğini göreceksiniz. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Ailelerimize ve öğretmenlerimize de çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırladıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Bozbey, engelli bireylere bisikletlerini armağan etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.