Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye personeline travma eğitimi

Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Deniz Özer Eryılmaz, Türkiye’de travmaya yol açacak olayların çok sık yaşandığını belirterek, “Türkiye’de sosyal destekler güçlü olduğu için yaraları sarma yönü de güçlü” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye personeline travma eğitimi

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan travma temel eğitimi Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde başladı. Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Deniz Özer Eryılmaz, Başkan Yardımcısı Ayperi Öziş ve Genel Sekreter Nurhayat Dirik’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde, “Travma nedir, travma ile baş etme metotları, travma sonrası davranış bozuklukları, çocuklar ve ergenlerde travma, psikolojik gruplar” gibi temel konular ele alındı. Eğitime, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi’nde sosyal alanlarda çalışan personel de katıldı.

Ani, yıkıcı, zaman sınırlı, bütün toplumu etkileyen olayların, acil durum ve kriz sonrasında ortaya çıkan olumsuzlukların da travma olarak değerlendirildiğini kaydeden Eryılmaz, “Bugün burada travma ve travma ile nasıl mücadele edilebileceğini ele alacağız. Türkiye’de her şey travmaya yol açabilir. Afetler, terör, büyük iş kazaları, cinsel tacizler, şiddetler Türkiye’de travmatik olaylar. Türkiye sürekli bir travma kaosunun içinde. Toplum olarak güçlü olmamız gerek ama arka arkaya gelen olaylar ülkemizde toplumsal travmaya yol açtı. Türkiye’de sosyal destekler güçlü olduğu için biraz daha yaraları sarma ve ayakta tutma yönü güçlü olabiliyor. Travmadan başa çıkma kaynaklarını güçlendirmeliyiz. Kişisel güç ve iletişimi, bilgilenmeyi artırarak travmayı daha hızlı atlatabiliriz” dedi.

Başkan Yardımcısı Ayperi Öziş ve Genel Sekreter Nurhayat Dirik de üç gün sürecek eğitim boyunca travma ve mücadele yolları konusunda bilgiler verecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.