Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayırbucak’ın yaraları Bursa ile sarılıyor

Suriye’de ilaç olmadığı için ölüm kalım mücadelesi veren Müslümanlar için Bursa’da başlatılan ilaç seferberliği Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayırbucak’ın yaraları Bursa ile sarılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin konuyla ilgili çağrıda bulunmasının ardından oluşturulan TIR’lardan biri daha yola çıkarıldı. İlaç ve bakım malzemelerinin bulunduğu yardım TIR’ı Büyükşehir Belediyesi’nin Doğanbey Otoparkı’nda düzenlenen törenle bölgeye uğurlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye öncülüğünde AK Parti gençlik teşkilatlarıyla birlikte özel bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi. Suriye’de savaşın sıkıntısını yaşayan halkın derdini paylaştıklarını anlatan Başkan Altepe, “Bursa olarak Bayırbucak başta olmak üzere savaşı yaşayan kardeşlerimizin bulunduğu bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Çetin kış şartlarında oradaki mücadele ve savaş devam ediyor. Suriye’de başta Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere dostlarımız büyük sıkıntı içindeler. Bizler de her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek, onlara moral ve destek vermek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” diye konuştu.
Gençlik teşkilatlarının bölgeye giderek durumu yerinde gördüklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Yapılan incelemede görüldüğü gibi, bölgede ilaç, ağrı kesici, cerrahi müdahale için narkoz ve tıbbi malzemelerin beklentisi vardı. Başlatılan kampanya ile Bursa merkezinden ve bütün ilçelerimizden önemli ölçüde ilaç toplandı ve bir TIR hazırlandı. Bugün gönderiyoruz. İnşallah yaralarına merhem olur” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.