Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aytuğ Onur, BALKANSİAD YİK Başkanı seçildi

Dr. Aytuğ Onur, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aytuğ Onur, BALKANSİAD YİK Başkanı seçildi

Hazine ve Dış Ticaret E. Müsteşarı, Finans Kulüp Başkanı Dr. Tevfik Altınok’un onur konuğu olduğu ve Almira Hotel’de gerçekleşen BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısına; BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı ve BALKANTÜRKSİAD 2014-2016 Dönem YİK Başkanı Naci Şahin, Belarus Fahri Konsolosu Aybar Uluca, Litvanya Fahri Konsolosu Berat Tunakan, Eğridereliler Dernek Başkanı Aydın Yılmaz’ın yanı sıra Bursa'nın önde gelen iş insanları ve sanayicilerinden oluşan Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri katıldı.

Programın açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek, BALKANTÜRKSİAD’ın Balkan kökenli sanayici ve işadamları ile Balkan gönüllülerini çatısı altında buluşturan önemli bir dernek olduğunu söyledi. Bilek, “Bursa bir Balkan şehri olup nüfusunun büyük çoğunluğunu Balkan göçmenleri oluşturuyor. Her yıl Bursa’mız ve ülkemiz ekonomisine milyarlarca dolarlık katma değer yaratan Balkan kökenli sanayici ve işadamları ile balkan gönüllülerini çatısı altında buluşturan BALKANTÜRKSİAD, bu anlamda birlik ve beraberliğin de güzel bir örneğini sergiliyor” dedi.

—BALKANTÜRKSİAD yeni üyelerle büyüyor—

BALKANTÜRKSİAD’ın kuruluşundan bu yana beş yıl gibi kısa bir sürenin geçmesine rağmen önemli işlere imza atan bir dernek hüviyeti kazandığına dikkat çeken Bilek, 12 Mart’ta yapılan genel kurulun ardından göreve gelen yeni yönetimin, devraldığı bayrağı daha da yukarıya taşımak adına canla başla çalıştığını dile getirdi. Bilek, BALKANTÜRKSİAD’ın her geçen yıl büyüdüğünü ve geliştiğini ifade etti.

Levent Bilek, yeni yönetim olarak geçmiş yönetimlerden devrolan projeleri daha da geliştirerek sonuca ulaştıracaklarını, ayrıca bu döneme özgü projeler de geliştirdiklerini ve şuana kadarki kamuoyu izlenimin oldukça iyi olduğunu kaydetti. 

Bilek, “1-4 Eylül’de Tiran’a gidiyoruz”

1-4 Eylül’de Arnavutluk’un Tiran şehrine gideceklerini hatırlatan Bilek, böylelikle de yeni dönemin ilk Yurtdışı Sinerji Toplantısını gerçekleştirmiş olacaklarını ifade ederken, 15 Haziran'da gerçekleşecek ve Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı'nın konuk konuşmacı olarak katılacağı 15. Sinerji Toplantısı ile 23-24 Eylül tarihlerinde Balkan Ticaret Fuarı ile Balkan Festivali etkinlikleriyle birlikte BALKANTÜRKSİAD’ın kuruluşunun 5. Yıl dönümünün kutlanacağı etkinler dizisi konusunda da üyeleri bilgilendirdi. 

—Dr. Aytuğ Onur oybirliği ile YİK Başkanı seçildi—

Levent Bilek’in konuşmasının ardından BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı’na ilişkin seçim yapıldı. Seçimde BALKANTÜRKSİAD YİK Başkanlığı görevine Naci Şahin’in ardından Dr. Aytuğ Onur oybirliği ile seçildi. Onur’un yardımcılıklarını ise Ayhan Yılmaz ve Hüseyin Yılmaz yürütecek.

Seçimin ardından YİK Başkanı olarak gecede bir konuşma yapan Dr. Aytuğ Onur ise, “Biz derneğimizin faaliyete başladığı ilk günden itibaren hep birlik ve beraberlik içinde hareket ettik. Zaten başarımızı da buna borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Dr. Onur, “Bunu birlikte başardık”

BALKANTÜRKSİAD'ın, kısa bir sürede Bursa’nın güzide kurumları arasında yer aldığına dikkat çeken Onur, “Kuruluşundan bu yana 5 yılını geride bıraktığımız BALKANTÜRKSİAD, kısa süre içinde Bursa’mızın güzide kurumları arasında yerini aldı. BALKANTÜKSİAD üyeliği tercih edilir bir statü haline geldi. Bu hepimizi memnun etmektedir. Bunu birlikte başardık. Bundan sonra belki de camiamızın bütünüyle kucaklaşma, ortak platformlarda buluşma zamanı olacaktır. Aslında bize yakışan da budur” diye konuştu.

Altınok, “Ayak uydurmak zorundasınız”

Gecenin onur konuğu olan Finans Kulüp Başkanı Dr. Tevfik Altınok ise, “Kriz Sonrası Dünya ve Türkiye Ekonomisi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda güncel ekonomik gelişmeleri ve beklentileri değerlendiren Dr. Altınok, işadamlarının ve sanayicilerin gelişen teknolojiye ve değişen dünya koşullarına ayak uydurmak zorunda olduğuna vurgu yaptı. Altınok, ilgililerin gelişen ve değişen koşullarla birlikte farklı bir ekonomik modelin tercih edilip edilmeyeceğini iyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

—Finansa dikkat!—

Finansmanın, bugün dünyanın pek çok ülkesinin temel sorunlarından bir tanesi olduğunu belirten Dr. Tevfik Altınok, “Eğer Türkiye, gerçekten büyüyecekse finansla bağını koparmamak zorundadır. Ben sadece üretim yaparım, bununla yetinirim derseniz, işin bir tarafını noksan bırakıyorsunuz demektir. Finans konusu, dikkate alınması ve önem verilmesi gereken bir konudur” diye konuştu.

—ABD Doları hala dominant para birimi konumunda—

ABD dolarının hala dominant para birimi olduğuna vurgu yapanAltınok, "Çin, Yuanı nasıl piyasada kabul edilebilir hale getirebilirim diye çalışıyor ama yakında veya önümüzdeki yıllarda bunun gerçekleşmesi mümkün görünmüyor. Sebebi, fert başına milli gelirin 54 bin dolarla en yüksek ABD'de olması. Çin, bu konuda bizden de geride. Çünkü nüfusu çok kalabalık. Dolayısıyla olay sadece milli geliri artırmak değil, aynı zamanda fert başına milli geliri artırmak lazım" dedi.

Sunumunun ardından Dr. Tevfik Altınok’a BALKANTÜRKSİAD YİK Başkanı Dr. Aytuğ Onur tarafından teşekkür plaketi verildi. Gecede ayrıca, geçtiğimiz yıl Mudanya yakınlarında yaşanan orman yangının ardından başlatılan fidan dikim kampanyasına destek veren üyelere sertifikaları takdim edildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.