Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da Bursa rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İhaleye açtığımız 3 buçuk katrilyon yatırımımız var. Kendi tramvay ve metromuzu alıyor, kendi uçağımızı, kendi arıtma tesisimizi üretiyoruz. Her şeyin yerlisi artık Bursa da üretiliyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da Bursa rüzgarı

BURSA HABER ANKARA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İhaleye açtığımız 3 buçuk katrilyon yatırımımız var. Kendi tramvay ve metromuzu alıyor, kendi uçağımızı, kendi arıtma tesisimizi üretiyoruz. Her şeyin yerlisi artık Bursa da üretiliyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Derneği tarafından Ankara Kalesi’ndeki Bursa Evi’nde geleneksel iftar programı düzenlendi.  Ankara’da Bursa rüzgarı estiren geleneksel  iftar organizasyonuna Ak Parti  Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri , İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı, Dibay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar ve bürokrat, işadamı 400’e yakın davetli katıldı. Yemek boyunca sinevizyonda Bursa’nın tanıtım filmleri gösterildi.

Başkan Altepe yemek sonrası yaptığı konuşmada şu mesajları mesajları verdi:

“Amacımız; Tüm sektörlerde tarımda, ticarette, sanayide ve turizmde üretim şehri olan Bursa’nın güçlü olmasıdır. Ankara’nın kalbinde, tarihi Ankara kalesinde ilk sosyal tesisi oluşturan belediye olduk. Güzel günler yaşıyoruz Türkiye hızla gelişiyor ülkemizde huzuru bozmak, kardeşliğimize el uzatmak isteyenlere rağmen dimdik ayaktayız. Türkiye’miz onların kirli hesaplarının ötesinde hızla kalkınmaya ve büyümeye devam ediyor. İşsizlik azalıyor. Bizlere düşen çalışmak ve daha ileriye gitmektir. Ekonomik kültürel ve tarihi birikimde Sultanlar ve evliyalar şehri Bursa ikinci büyük şehrimizdir. Amacımız, Allahın her türlü nimeti bahşettiği doğal güzelliği, sahilleri, göllerine kadar bu şehrin gelişmesi, kalkınması ve yeşil Bursa’mızın tekrar canlanmasıdır. Tüm sektörlerde tarımda, ticarette, sanayide, turizmde üretim şehri olan Bursa’nın güçlü olmasıdır.’’ dedi

 Proje şehri

Bursa’da ki nüfus son bir yılda 85 bin arttı. Bunun 30 bini Suriyeli göçmenler. Nüfusumuz kısa zaman içinde 3 milyonu geçti. Bu nüfusla  Bursa’nın ihtiyaçları artık daha da büyük.  Bursa Türkiye’de projeleriyle en çok konuşulan gündeme gelen şehir oldu. Başbakanımızdan gelen taleple projelerimizi sunduk. Başta eksik metro hattı olmak üzere, termaller, doğal güzellikler ve sahilleri ile ilgili projelerimizi sunduk. Yatırım yapılması gereken yollar ve hedef sahaları, tüm alt ve üst yapı yatırımları ve her türlü tesislerle ilgili yapmış olduğumuz projeler ve ihaleye açtığımız 3 buçuk katrilyon yatırımımız var. Kendi tramvay ve metromuzu alıyor, kendi uçağımızı, kendi arıtma tesisimizi üretiyoruz. Her şeyin yerlisi artık Bursa da üretiliyor. Bursa bu konuda öncü ve örnek olmaya devam edecek.”



Fotograf: İftara Bursa Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar ile Bursa Haber Yazarı ilhami Yıldız ve Bursa Haber Ankara Temsilcisi Hakan Şanlıtürk de katıldı. 

Medeniyetimizin kökleri Bursa’da

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ise şunları söyledi:

“Birlikten güç doğar, milletçe ne kadar birlik ve beraberlik içinde olabilirsek ileriye daha güçlü adımlarla ilerleyebiliriz. Ve bu ülkeyi, bu milleti muasır medeniyet seviyesine  el birliğiyle, gönül birliğiyle taşıyabiliriz. Bursa, gerek tarihi önemi,  gerek bugün olduğu konumu,  gerekse coğrafi ve stratejik pozisyonuyla tarım, sanayi, turizm ve insan vizyonunda Türkiye’nin lokomotif gücü. Balkanlarda Bursa var, Kafkaslarda Bursa var, Afrika’da Bursa var. Türkiye’nin birçok köşesinde Batman’dan Hakkari’ ye kadar Bursa Büyükşehir Belediyesi var. Esasında bir taraftan da var olma zorunluluğu var. Çünkü bu millet dünyanın farklı coğrafyalarından var olmayı becerebildiyse Bursa’dan fışkıran bir ulu çınarın sonucu olmuştur. Medeniyetimizin köklerinin fışkırdığı ve Dünya’ya yayıldığı nokta Bursa’dır. Bursa’nın bu anlamda görevi ve zorunluluğu vardır. Mağdur milletlerin bu milletten beklediklerine cevap vermesinde Bursa önemli görev ve sorumluluk üstlenecektir.

Paylaşarak büyütebileceğimiz mutluluklarımız olsun

“Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını seve seve feda eden huzurlu ramazanlar ve bayramlar bahşeden şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkarak, şehit ve gazilerimizin hak ve hukukunu gözeten bir anlayışa göre hayatımızı şekillendirmemiz gerekiyor. Şehit ailelerini kendi ailesi gibi görebilen, dertler sıkıntılar ve acılar paylaşıldıkça azalır anlayışıyla ülkemizin hangi noktasında olursa olsun,  insanlarımızın acılarını, sıkıntılarını paylaşarak azaltabilmeye talip olmalıyız ki birlikte paylaşarak büyütebileceğimiz mutluluklarımız olsun. Bu sofranın bereketi duygularımıza ve geleceğimize yüklediği sorumluluklardır. Birlikten güç doğar anlayışı ile daha güçlü kardeşlikler daha güçlü beraberlikler üretebilmek için bunun vesile olmasını temenni ediyoruz.”

Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı’da , Bursa Evi’nde  Ankara’da yaşayan  Bursalılar adına iftar programı düzenlemenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.