Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursagaz insaflı olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2017 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 07:50

Bursagaz yıllar önce özelleştirildi ama hala gereksiz bürokrasiden kurtulabilmiş değil. Uzun yıllar Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve bir dönem FETÖ'cü müdürleriyle anılan Bursagaz, Alman enerji devi EWE Group'a satıldı lakin kendisine miras kalan bürokrasi derdiyle birlikte.

Kombilerinize çok iyi bakın

Isınmak için doğalgaza geçtiğimiz günlerden itibaren evimizdeki en önemli cihazlardan birisi de kombiler oldu. Doğalgazı yakarak ürettiği ısı enerjisiyle kalorifer peteklerinde dolaşan sıcak suyu sağlayan kombilerin de her cihaz gibi bir kullanım ömrü var. Uzun yıllar hizmet verse de gün geliyor kombilerimiz de pes ediyor ve artık değiştirilmesi gerekiyor.

Neden 'kombilerinize çok iyi bakın diyorum' çünkü cihaz bozulduğunda Bursagaz'ın bürokrasisi başlıyor. Ben de geçen gün bu çileyi çeken bir arkadaşım sayesinde haberdar oldum. Arkadaşın emektar kombisi bozuluyor. Bir kaç tamirata rağmen de iflah olmuyor ve 'artık benden bu kadar' diyor.

Yeni kombi için proje dayatması

Evde kombi olmamasının nasıl büyük bir sıkıntı olduğunu sanırım herkes takdir eder. Arkadaşım da hemen 2 bin TL civarında bir kombi satın alıyor. Doğal olarak hepimiz gibi, aldığı yeni cihazın hemen montajının yapılacağını sanıyor ama işler maalesef öyle yürümüyormuş. İlgili firma Bursagaz'a başvuralacağını ve ev için yeni doğalgaz (tadilat) projesi hazırlanacağını söylemiş. Bozulan bir kombi sökülüp yerine aynı özelliklerdeki yeni kombinin takılacağı bu işlem için neden proje istenir? Kalorifer tesisatının boruları, petekleri yerinde durduğuna, sisteme ekstra bir cihaz eklenmediğine göre bu neyin proje tadilatı anlamak mümkün değil.

Evdeki musluk bozulduğunda BUSKİ'nin su tesisatı tadilat projesi istediğini düşünsenize. Böyle garip bir uygulamayı dayatan Bursagaz özel şirketken, BUSKİ devlet kurumu. Bursagaz bürakraside devlet kurumlarını bile sollamış durumda.

Kombi fiyatına proje tadilatı

Bu soğuklarda evinizin içinde üşütüp hasta olmak istemiyorsanız ve duş alamayıp kokmayı da göze alamıyorsanız mecburen bu dayatmalara razı oluyorsunuz. Arkadaşım da hızla bu işlemleri çözmüş. Çözmüş ama bir kombi değişimi için Bursagaz'a ödediği para da bin TL'yi bulmuş. Yani aldığınız cihazın fiyatına göre eve yeni bir kombi taktırmanızın bedeli 3-4 bin TL'yi buluyor.

Bursagaz yöneticileri aldıkları bol sıfırlı maaşlardan dolayı bu rakamları önemli bulmayabilir ancak bu şehirdeki büyük çoğunluk ayda 1500 - 2000 TL aylık gelirle geçinmeye çalışıyor. Böyle bir aile için 1000 TL proje masrafı çok büyük rakam.

Üstelik mevcut kombi arızalanıp tamire gittikten sonra yerine takılırken istemediğin halde (belki bundan sonra ona da isterler) yeni cihaz takılırken niye istiyorsun?

Şehri yöneten insanların da bu konuya mutlaka eğilmesi ve bu işi çözmesi gerekiyor. Eğer insanlarımıza gereksiz yere eziyet edilmesi karşısında bizler yazı yazmayacaksak, yetkililer de gereğini yapmayacaksa bu insanlarımıza yazık değil mi?

Ülkemizden her türlü gelir elde eden Almanya'nın bir şirketine havadan para kazandırılmasına hiç kimse göz yummamalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.