Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursagaz'dan cevap var

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 00:02

Geçen hafta Bursagaz'daki gereksiz bürokrasiyi eleştiren bir yazı yazmıştım. Yazımda, kombisi bozulan ve yerine (aynı özellikte) yeni kombi alan vatandaşlardan tekrar proje tadilatı istendiğini belirtmiş ve yaklaşık 1000 TL'yi bulan bu maliyetin haksızlığından bahsetmiştim.

Kurumdan, Bursagaz Kurumsal İletişim imzasıyla bir mail aldım. Çok nazik bir iletişim diliyle yazılan bu cevap maili için kurumdaki arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Gelen cevaba yönelik eleştirilerim

Öncelikle, 17 Mart'ta yayımlanan yazıma 21 Mart tarihinde yani 4 gün sonra cevap gelmesi ilk eleştirim. Bursagaz ölçeğindeki bir firmada basına yönelik bilgi akışı çok daha hızlı olmalıydı. İkinci eleştirim de, gelen mailin altında bir isim ya da imzanın olmayışına. Tabi bunlar benim mesleki açıdan iletişim yönetimine yönelik serzenişlerim lakin asıl önemli olan cevabın içeriği.

Peşinen itiraf etmeliyim ki, Bursagaz bir konuda haklı. Benim yazımda yaklaşık 1000 TL'yi bulan proje tadilatı bedelinin Bursagaz tarafından alındığı anlaşılıyor. Oysa ki, doğru ifade; 'Bursagaz'ın uyguladığı bürokrasi yüzünden, vatandaşa proje tadilatı için gereksiz yere bu masrafın yaptırılması' şeklinde olmalıydı. Nitekim Bursagaz'ın bu işlemde aldığı ücret sadece 30 liraymış. Geri kalanı onaylı iç tesisat firması alıyor ancak sonuçta bu bedeli ödeyen vatandaş için sonuç değişmiyor.

Bu işi gerçekten EPDK'mı istiyor?

Bursagaz cevabında diyor ki: "Söz konusu olayda da olduğu gibi, ilk devreye alınırken test edilmiş ve onaylanmış tesisatların üzerinde bulunan yakıcı cihazlar (kombi vb) sonradan değiştirilmek istenmesi durumunda; mevzuat gereği (EPDK İç Tesisat Yönetmeliği Madde 6) bu talep, tesisat bütünü üzerinde değişiklik olarak kabul edilir."

EPDK İç Tesisat Yönetmeliği'nin 6. maddesini dikkatle incelediğinizde aslında durum hiç de öyle görünmüyor.

Madde şöyle diyor: "Müşteri, iç tesisatı veya mevcut iç tesisatta yapılacak tadilatı, bedeli karşılığında sertifika sahibine projelendirir, inşa ettirir. Müşteri tarafından yaptırılan iç tesisatın proje onayı, yapım uygunluk kontrolü ve işletmeye alınması, dağıtım şirketinin yükümlülüğündedir."

Bursagaz'ın yorumu

Şimdi burada belirtilen "mevcut iç tesisatta yapılacak tadilat" konusunun kombi değişimi olduğunu söylemek tamamen Bursagaz'ın yorumu.

EPDK'nın yönetmeliğinde, 'kombi değişimi de tadilat konusudur' diye açık bir hüküm yok. Kanaatimce burada belirtilen konu, tesisattaki yapısal değişimi kast ediyor. (Hermatik kombi yerine bacalı kombi takılması ya da binadaki petek sayısında yapılacak değişiklikler ile su borularının değişimi gibi)

Nitekim Hürriyet Gazetesi'nde 2013 yılında yayımlanan bir haberde, kombi değişiminde proje şartının kalktığı duyuruluyor.

İstanbul'daki uygulama

İstanbul'da İGDAŞ, 'aynı türden' kombilerin değişiminde proje tadilatı istemiyor. Bakın İstanbul'da doğalgaz işi yapan yetkili bir firmanın internet sitesinde yer alan, aynı özellikteki kombilerin değişiminin nasıl yapıldığının anlatıldığı bölümü aynen aktarıyorum:

"Yeni kombi montajı yapılır. İgdaş'ın online sisteminden kombi değişim formu doldurulur ve İgdaş'a gönderilir. İgdaş'ın onayının ardından kombinin servisi çağırılır ve servis, İgdaş'ın verdiği kombi değişimi onay belgesini gördükten sonra kombiyi çalıştırır. Tüm işlemler (kombi montajının yapılması, İgdaş'tan onay alınması ve onay belgesinin müşteriye teslim edilmesi) aynı gün içerisinde yapılabilmektedir."

Ne dersiniz sayın Bursagaz yetkilileri, Bursalılar da işlerinin bu kadar maliyetsiz çözülmesini ve bu konforu hak etmiyor mu?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.