Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’dan Mudanya Bakışı

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 00:02

Bursa’nın sahillere kenarı olan üç önemli ilçesi var. Gemlik, Mudanya ve Karacabey. Bu üç ilçemizin de özellikle yaz turizmi, kış aylarında ise hafta sonu gezilecek mekan ve temiz hava almak isteyenlerin tercih etmesi nedeniyle günleri ful, dolu dolu geçiyor.

Fakat, en büyük dert otopark.

En büyük sıkıntı çekilen yer ise ilk sırada Mudanya, ikinci sırada Gemlik var. Deniz kenarında volta atmak için gelen aileler, araçlarını park edecek otopark bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu nedenle de ara sokaklar, merkez caddeler otopark haline dönüşmüş. Yine de yetmiyor. İnsanları canından bezdirse de yine de otopark alanları yetersiz. Ya da hiç yok.

Bu durum, insanların canını çok sıkıyor.

Ben, kendimden örnek vereyim. Ailemizle beraber bir hafta sonu Mudanya’ya gideceğiz, gitmemek için bin bir dert çıkarıyorum. Çünkü, oraya gittiğimde ya sinir ve stresten hasta olacağım. Ya da otopark yetersizliği, trafikteki tıkanma ve sıkışıklık nedeniyle istemeden se olsa küfürler edip günaha gireceğim. Benim gibi yüz binlerce insan var Bursa’da ve Mudanya’ya yaşayan. Gemlik’te yaşayan, Karacabey’de yaşayan.

Ne güzel, Allah vermiş, doğal güzelliklerimiz var. Ama, bu doğal güzelliklerden faydalanma adına vatandaşa sunulan hizmetler yok. Siyasi tercihlerle otopark olabilecek alanlar, bir taktım kişilere çay bahçesi vs gibi kullanıma sunulmuş. İnsanlar buraya çay içmek için gelseler bile araç parkı nedeniyle rahat olamıyorlar.

2019 Mart ayında yapılan mahalli seçimler öncesinde sahil ilçelerimizin, kasabalarının otopark meselesi en büyük seçim vaatleri arasında yer aldı. Bütün siyasi partiler, “eğer bizi seçerseniz…. Mudanya’daki otopark  derdi son bulacak…” diye konuştular.

Sonrasında, Mudanya ilçesi bir önceki dönem olduğu gibi muhalefete mensup adayı başkan seçti. Bursa Büyükşehir Belediyesi de yine eskiden olduğu gibi genel iktidarın adayını başkan seçti. Yani, vatandaşlarımız dediler ki; “her ikinizde Mudanya’nın otopark meselesini çözmek için söz verdiniz. Bizlerde size yetki verdik. Buyurun hizmet edin. Bu derdimize derman olun!”

Sonra, her iki başkanda otopark konusunda topu birbirlerine doğru yuvarlamaya başladılar.

Geçtiğimiz hafta içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, medya/ basın mensuplarıyla yaptığı buluşma sırasında, kendisine yöneltilen, “Mudanya Belediyesi’nin Güzelyalı, (eski ismi Burgaz) meydanında yaptığı park düzenleme inşaatını neden mühürlediniz? Muhalefet belediyesi olduğu için mi böyle hareket ediyorsunuz?” sorusuna cevap verirken, seçim öncesinde verdikleri sözleri hatırladı.

Güzelyalı Meydanındaki park inşaatının park düzenleme için değil, rantiye ve işyeri için bina yapılması haline dönüşmesi ve kaçak olması nedeniyle mühürlendiğini söyledi Alinur Başkan.

Sonra da “biliyorsunuz biz, Mudanya ilçesinin otopark meselesini çözmek için seçim öncesinde söz verdik. Şimdi bu sözümü yerine getirme adına bir takım gelişmeler oldu” diyerek Mudanya stadının yerine katlı otopark ve semt parkı düzenleme projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Mudanya’nın kalbi olan Halitpaşa Mahallesi’nde bulunan ve görüntüsüyle ilçeye yakışmayan stadyumun bulunduğu alanın yer altı otoparkı ve ayrıcalıklı bir yaşam alanı olarak ilçeye kazandırılması için proje çalışmalarına başlandı. Proje kapsamında merkez dışındaki bir alana modern bir stadyumun yapılması öngörülürken, merkezdeki stadyumun bulunduğu 12 bin metrekarelik alana da yer altına 2 katlı ve yaklaşık 800 araç kapasiteli otopark yapılması öngörülüyor. Yer üstünde hiçbir yapılaşmaya müsaade etmeyecek olan Büyükşehir Belediyesi, bu alanı vatandaşlar için dinlenme alanları, yürüyüş yolları, koşu parkuru ve peyzaj düzenlemeleri ile ayrıcalıklı bir yaşan alanına dönüştürecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan sağlanan 85 milyon liralık kaynak ile merkez ve ilçelerde spor yatırımlarının hız kazanacağını ifade eden Aktaş, Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu Bursa’da bir kez daha ağırlayacaklarını ve gündemlerinden birinin de Mudanya Stadyumu olacağını söyledi.

Aktaş, “Mudanya merkezinde ciddi bir otopark ihtiyacı var. Yine merkezde çok kötü bir futbol sahası var. Bu konu seçim taahhütlerimizden bir tanesiydi. Futbol sahasının şehrin dışına çıkarılıp, yenilenmesi, oranın da katlı otopark ve meydan düzenlemesiyle alakalı özel bir projemiz olacak. Bu da Bakanlıktan sağlayacağımız kaynakla takip ettiğimiz projelerden biri” dedi.

Yapılan açıklamaya baktığımızda, Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’da bir tek taşla iki kuşu birden vurmaya hazırlandığını söylemek mümkün. Birincisi, Stadyumun şehir merkezi dışına taşınması ve modern bir stadın ilçeye kazandırılması. İkincisi ise mevcut stadın yerinin değerlendirilip otopark sorununun önemli oranda çözümlenmesi ve alanın park haline getirilmesi amacıyla yeşil alan kazanılması.

Hepsi önemli ve çok güzel projeler. Düşünceler. Umarım bir an önce işe başlanır da insanların Mudanya’ya gelip rahatlıkla temiz hava ve bol oksijen almalarının yolu açılır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.