Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da vergi mükellefi sayısı artıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2014 00:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 00:57

 

Geçen hafta büyüme rakamları 2.1 olarak açıklandı ve büyüme beklentilerin altında kaldı.

2. çeyrek büyüme verilerini değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yılsonunda yüzde 4 büyüme hedefinin görülemeyebileceğini ve iç talebin biraz daha rahat bırakılması gerektiğini ifade etti.

Bunların hemen arkasından kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, “Türkiye ekonomisinde dengelenme zorlaşıyor” diye açıklama yaparken, İngiliz Financial Times gazetesi Türkiye'de büyüme beklenenden yavaş şeklinde başlık attı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise "Büyüme modelini gözden geçirmemiz lazım" görüşünde.

Neyse daha fazla uzatmayayım.

Öncesinde enflasyon beklentilerin üzerinde gelmişti…

Dolar ise 2.2104 ile son 5,5 ayın zirvesine ulaştı.

Bu arada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ankara’da biz televizyona verdiği mülakatta önemli değerlendirmelerde bulundu.

Jeopolitik gerginliğin hat safhada olduğuna dikkat çeken ve bütün bunların Türkiye'ye yansımaları olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yılın zorlu geçeceğini söyledi.

Türkiye'de yaşanan iki seçim öncesi ortaya çıkan siyasi belirsizliğin de olumsuz etkiler oluşturduğunu kaydeden Bakan Şimşek, büyümeyle ilgili olarak da, “İkinci çeyrekte büyümede bir miktar yavaşlama olsa da büyümeye ilişkin en sihirli sözcük; daha dengeli büyüme. Büyüme ılımlı, mütevazi ama daha dengeli, daha sürdürülebilir bir büyüme. Bu çok önemli” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kayıtdışılıkla mücadelenin daha etkin olacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Şimşek’in bu açıklamalar üzerine illere göre vergi mükellef sayılarını inceledim. Bursa’da Ağustos sonu itibariyle durumu şöyle;

76 bin 728 faal Gelir Vergisi mükellefi bulunuyor. Bursa, illere göre Gelir Vergisi mükellefi sayısına göre 4. sırada. Yılbaşına göre 684 yeni Gelir Vergisi mükellefi kaydı yapılmış.

100 bin 677 faal Gelir Stopaj Vergisi mükellefi bulunuyor. Bursa, illere göre Gelir Stopaj Vergisi mükellefi sayısına göre 5. sırada. Yılbaşına göre 569 yeni Gelir Stopaj Vergisi mükellefi kaydı yapılmış.

59 bin 284 faal Gayri Menkul Sermaye İradı (GMSİ) mükellefi bulunuyor. Bursa, illere göre GMSİ mükellefi sayısına göre 4. sırada. Yılbaşına göre 1469 yeni GMSİ mükellefi kaydı yapılmış.

23 bin 888 faal Kurumlar Vergisi mükellefi bulunuyor. Bursa, illere göre Kurumlar Vergisi mükellefi sayısına göre 5. sırada. Yılbaşına göre 128 yeni Kurumlar Vergisi mükellefi kaydı yapılmış.

96 bin 620 faal Katma Değer Vergisi (KDV) mükellefi bulunuyor. Bursa, illere göre KDV mükellefi sayısına göre 4. sırada. Yılbaşına göre 553 yeni KDV mükellefi kaydı yapılmış.

Bursa’da bütün bu gruplarda vergi mükellefi sayısında artış var ki, bu durum Bursa’da hem firmaların kayıt içinde olduklarını, hem de çarkların dönmeye devam ettiğini gösteriyor.

Bu hafta işsizlik verileri, 2. çeyrek inşaat ciro ve üretim endeksi, kısa vadeli dış borç istatistikleri, tüketici kredileri ve kredi kartı harcamalarına ilişkin istatistikler açıklanacak.

Bu veriler üzerinden değerlendirmelerimize devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.