Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da ‘Ortak Aklın Stratejisi’ Hazır

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 00:00

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş  tarafından dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde şehrin tüm dinamiklerinin katıldığı bir toplantı ile 'Bursa Şehir Strateji Belgesi Lansmanı' nı kamuoyuna tanıtıldı.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu,Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, şehrin diğer dinamikleri ile birlikte çok sayıda basın mensubu katıldı.

31 Mart’ta 2019 yerel seçimlerde Bursa’da görevi yeniden alan Alinur Aktaş, hemen akabinde Bursa’nın yol haritasını yine böyle bir toplantıyla kamuoyuna duyurmuştu.

Ancak Çin’de ortaya çıkan korona virüs pandemisi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de bütün enerjisini salgınla mücadeleye verdi. Önemli bir mücadele süreci geçiren Türkiye, yeni normalleşme süreciyle birlikte çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

Bu anlamda Bursa özeline baktığımızda Covid-19 nedeniyle bazı çalışmalarda güncellenme yapılarak yeni programlar açıklanıyor. Bunlardan biri de ‘Bursa’nın ortak aklı, şehrin sesi…’ sloganıyla Bursa Şehir Stratejisi Belgesi oldu.

Bu stratejiyle harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de şehir strateji belgesini tamamlayan ilk kurum olma özelliğini de kazanmış oldu.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle programı çok uzatmayan Başkan Aktaş, konuşmasında şehir stratejisiyle alakalı önemli bilgiler paylaştı.

Aktaş’ın açıklamalarına baktığımızda bu strateji belgesinin hazırlık aşamasında sokaklara inerek, şehrin gerçek sahiplerinin sorun, beklenti ve talepleri alınarak oluşturulduğunu…

Tüm ilçeleri kapsayan istişare toplantılarıyla birlikte şehir şurası ile ortak aklın oluşması ve her kurumla hem fikir oldukları bir çalışmanın netice olduğu…

Bu çalışmalar sonucunda şehrin mevcut potansiyelini ortaya koyarak, gelecek dönemdeki ihtiyaçların karşılanması ve istikametin belirlenmesi anlamında sürdürülecek faaliyetleri, şehrin dinamikleri ile birlikte belirlediklerini görüyoruz.

Stratejinin içeriğinde bir yandan  Bursa Tasavvuru’nun kavramsal çerçevesi tespit edilirken, diğer yandan kaynakların verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak kurgu da ortaya konulmuş.

Öncü bir Bursa hedefiyle hazırlanan belge, Bursa’ya özgü bereket ve zenginlik kaynağı olan ürünleri, ‘yüksek teknolojiyle desteklenen’ katma değeri yüksek mamullere dönüşmesi için ana eksenleri belirlediklerini ifade eden Aktaş, Tekstil ve otomotivde dünya markası olan Bursa’nın ‘birikimlerini model haline dönüştürerek ‘Güney Marmara’da bölgesel kalkınmanın kılavuz şehri olacağını, geliştirilecek organize turizm projeksiyonu ve entegre tarım sanayisiyle ulusal kalkınmanın öncü şehirleri arasında yer alacağını söyledi.

Başkan Aktaş konuşmasında Bursa’nın tarihteki önemine vurgu yaparak, “tarımdan turizme, sanayiden kültür sanat alanına kadar beşeri yeteneğin gelişimi ‘nitelikli işgücü potansiyeli’ ile istihdama katkı sunacaklarını ifade ederek bu anlamda , hem yeni nesillere yaşam disiplini kazandıracağız, hem de köklü medeniyet değerleriyle küresel hedeflere ulaşabilme imkânını oluşturacağız” dedi.

Aktaş, konuşmasının son bölümünde Bursa’nın hazırlanan bu strateji belgesiyle yoluna emin adımlarla devam edeceğini vurgulayarak, bu zaman zarfında Bursa ile ilgili dertlerini ve  heyecanlarını vatandaşlarla paylaşmaya devam edeceklerini altını çizdi

Aktaş, gelecek nesillerin de faydalanacağı medeniyet şehri olan Bursa’nın biriktirdiği ve muhafaza ettiği şahsiyetini aile, komşu ve sokak ekseninde oluşan hemşerilik hukukuyla bir model haline dönüştüreceğini belirtti.

“Bursa’nın geçmişte olduğu gibi gelecekte de huzur ve güvenin hüküm sürdüğü ‘emin şehir olma’ özelliğini kadimden ebede taşıyacağını, ismiyle müsemma geçmişini ‘moda akımlara kapılmadan’ planlı ve kontrollü şekilde büyüyerek koruyacağını belirten Başkan Aktaş, “Bütün bunları birlikte başaracak, bütün güzellikleri birlikte kazanacağız” diyerek toplantının ana hatlarını bizlerle paylaştı.

Bursa Şehir Stratejisi’nin tüm Bursalılara hayırlı olmasını diliyor, kadim şehrimize ayrı bir güzellik ve önem kat edeceğini ümit ediyoruz.

Sağlıkla kalın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.