Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da önemli işbirliği

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 00:00

Bursa denilince akla birçok özellik gelir…

Sanayi, eğitim, turizm, tarih, doğal güzellikler, kültürel değerler gibi nice özellikleri içinde saklayan besleyen bir şehir geliyor akıllara…

Ekonomik anlamda da ülkemizin lokomotifi olan bir şehir.

Bu anlamda dün Endülüs Park’ta şehrin önemli paydaşlarının ortaklaşa düzenlediği ve kente hem eğitim hem de ekonomik anlamda değer kazandıracak çok önemli bir adım atılmış oldu.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öncülüğünde kurulan Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM)  ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu (KÜSİ) üyesi akademisyen ve işadamlarının oluşturduğu ‘Gönüllü Çalışma Konseyi’, yeni dönem plan ve projelerini Bursa kamuoyu ile paylaştı.

Üniversite – kent işbirliği ve üniversite – sanayi işbirliği için hazırlanan toplantıya SİAD başkanları, öğretim görevlileri, dekanlar, İş adamları ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda ilk söz alan Rektör kılavuz bu işbirliğinin detayları hakkında önemli bilgiler verdi.

Rektör olarak görevinin 7. ayında olduğunu belirterek üniversite ile Bursa İş Dünyası’nın kent için her zaman iş birliği içinde olduğunu söyleyerek bu projenin de kentin gelişmesi için önemli olacağını söyledi.

Rektör Kılavuz’un dikkat çektiği bir başka ayrıntı da üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma ve üretilen hizmetlerin toplum ile paylaşılması…

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin çok ciddi bir potansiyeli bulunmasına rağmen hak ettiği noktada olmadığının altını çizdi.

Prof. Dr.Kılavuz, gücü, kuvveti ve potansiyeli olan bir yapının; öğrencisi, çalışanı ve paydaşları ile birlikte tam anlamıyla topluma anlatmak ve bu değerleri şehre kazandırmak projenin en önemli özelliği dedi.

Bu bağlamda amaçlanan proje ile üniversite ve paydaşları ile beraber eğiten, üreten ve refah seviyesi yüksek bir kent dinamizmi yakalamak…

Toplantıda dile getirilen başka konu ise; devletin Bursa Uludağ Üniversitesi’nin potansiyelini gördüğü ve bunun için de gerekli destekler için de yanında yer alacağı bilgisi verildi.

Üniversite’nin Türkiye’de önemli bir konumda olduğunu söyleyen Rektör Klavuz, TÜBİTAK ve YÖK’ün üniversitenin potansiyelini keşfederek, hem öğrencilerine hem de akademisyenlerine gereken değeri verdiklerini, bu açıdan önemli projelerde söz sahibi olduklarını bilgisini de verdi katılımcılara…

Bu projenin önemli bir görevi üstlenen ÜSİGEM Yönetim Kurulu Üyesi-Sanayici Mustafa Barutçuoğlu da konuşmasında oluşturulan Gönüllü Çalışma Konseyi’nin amaçları hakkında katılımcılara bilgi verdi. İnsan kaynaklı üretim ile planlama, Ar-Ge geliştirme ve üretilen projelerin ticarileştirilmesi konularına ağırlık vereceklerinin altını çizen Barutçuoğlu; “Binlerce akademisyeni ve on binlerce öğrencisi bulunan üniversitelerimiz Ar-Ge çalışmaları için önemli bir ortam oluşturmaktadır. Sanayi için ortak çalışma imkânlarının kurulması da üretim konusunda ciddi fırsatlar sunacaktır. Gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulanan Üniversite-Sanayi ortaklığı ülkemizde maalesef yıllardır istenilen düzeyde ilerleyememiştir. Oluşturduğumuz konseyin kentimize ve ülkemize hayırlı olacağına inanıyorum” dedi.

Toplantıda söz alan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel de üniversite – sanayi işbirliğinin kente hem eğitim anlamında hem de ekonomi anlamında ciddi katkılar sunacağını ifade etti.

“Teknoloji çağında Cumhuriyetin 100. yılına doğru ilerlerken teknolojinin getirdiği yenilikleri kullanarak Bursa için olmazsa olmaz olan istihdamı artıracak bir adım olduğunu ve Bursa’ya güçlü bir artı değer katacağını” söyledi.

Konuyu bağlayacak olursak üniversite – sanayi işbirliği platformu’nda katılan iş adamları, SİAD başkanları, akademisyenler ve koordinatörler herkes fikrini ortaya koydu. Bursa’da eğitim ve istihdam açısından önemli bir proje olacak bu girişimin kente çok daha fazla değer katacağını biliyor, sözde değil özde bir proje olmasını diliyoruz.

Şehrimize ve insanlarımıza şimdiden hayırlı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.