Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da ‘İnternet Haberciliği’nin önemi anlatıldı

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2020 00:00

Bursa’da hafta içerisinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Basın İlan Kurumu ve BEBKA işbirliği kapsamında gerçekleştirilen internet haberciliğinin geliştirilmesi konusunda bir eğitim programı düzenlendi.

Bu eğitim programına Bursa’da çeşitli gazetelerin internet medyasında çalışan yaklaşık 50 kişi katıldı. Gün boyunca süren eğitim programına Gazeteci Yazar Recep Yeter, katılımcılara internet dünyası üzerine bilgileri pratik örneklerle anlatmaya çalıştı.

Bilindiği üzere teknolojinin de  etkisiyle  gazeteciliğin değişime uğramasıyla birlikte yeni bir gazetecilik türü olan internet gazeteciliği ortaya çıktı.  İnternet gazeteciliğinin ilk uygulamaları, geleneksel gazetelerin gazete sayfalarını, dolayısıyla haber içeriklerini internet üzerinde birebir yayınlamaları hayatımızın vazgeçilmez parçası haline geldi.

İnternetin imkanları doğrultusunda, geleneksel gazetelerden biçimsel olarak farklı ve geleneksel gazetelerdeki sınırlılıklarının aşıldığı haber içeriklerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde kullanıcılara ulaştırılması süreciyle ilgili internet haberciliği de önemli bir zemine oturmuş oldu.

Dünyanın birçok ülkesi bu konu için çok önemli adımlar atıyor.  Türkiye de bu konuda geri kalmamak için özellikle Basın İlan Kurumu çeşitli çalışmalar yapıyor.

Bu çalışmalardan biri de yerel medyanın önemli bir kenti olan  Bursa’da dijital habercilik kursu verildi ve kurs bitiminde katılımcılara sertifikalar dağıtıldı.

Bu amaçla Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Sayın Osman Başeğmez'in davetiyle Merinos AKKM'de bir araya geldik.

Programın sertifika törenine Basın İlan Kurumu'nun yeni genel müdürü Rıdvan Duran ile kurmayları, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ile birlikte  gazete temsilcileri ve kursiyerler  buluştu.

Açılış konuşmasını BİK Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez  yaptı.

Başeğmez, sektörün ihtiyaçlarını takip ettiklerini, bu ihtiyaçlara yönelik olarak paydaş kurumlarla birlikte projeler geliştirildiklerini ve uyguladıklarını söyledi.

Rıdvan Duran, törende yaptığı konuşmada, Bursa'nın medya sektöründeki önemine değindi. Yazılı basının her gün geriye gittiğini, internet çağının olduğu dönemde köklü çalışmaların zamanında yapılması gerektiğini vurguladı.

Duran,  yaptığı konuşmada özellikle dikkat çektiği konular şunlar;

İnternet haberciliğinin hızlandığı bir dönemde yazılı basını da bu hıza ve çağa adapte etmenin gerekliliğine değindi. Sözlerine  yazılı basının geçmişe dayalı bir kültürü olduğu, internet medyasının da hızı olduğunu dile getirerek “fırtınaya intibak edemezsek kayboluruz gideriz” sözü internet medyasının artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getirdi.

Bu bağlamda “bir imparatorluğun  kültürünü  barındıran  Bursa bunu başaracakb illerden biridir” dedi

Kursun paydaşı olan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de konuşmasında “internet haberciliğinin önemli olduğunu söyleyerek haber üreten içerik yayanların bir sorumluluğu olduğu ve bunun için de kaliteli işler yapılması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda hibe desteği sağladıklarını,  projeler sunulduğu andan itibaren bağımsız  değerlendiriciler ve akademisyenlerle değerlendirilip kurula sunuluyor.” dedi

Son olarak söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ise, Ülkemizde haberciliğin gelişmesiyle ilgili gayretli bir çabanın olduğu,  Büyükşehir olarak basının her zaman  yanında olduğunu dile getirerek bu tür eğitimlerin basın mensuplarına artı katkı sunacağını ifade etti.

Bursa’da yoğun bir programı olan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez ile birlikte Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret ettikten sonra Bursa’dan ayrıldı.

Sonuç olarak “ Milletin Müşterek Sesi” olan basının teknoloji çağından geri kalmamak ve bundan nasibini almak için bu tür girişimlerin önemli olduğuna inanıyor, destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarından da başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.