Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da ilçeler tamam, sıra ilde…

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2020 00:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2020 00:15

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerel kongre süreci her ne kadar korona virüs pandemisi nedeniyle ara verildiyse de ülke genelinde devam ediyor. Bursa’da ise bu sürece baktığımızda ilçe kongreleri geçtiğimiz hafta sonu yapılan Osmangazi, Orhangazi ve Yıldırım ilçelerinin kongreleri gerçekleştirilerek 17 ilçenin ilçe başkanları belirlenmiş oldu.

Bursa’da pandemi öncesi başlayan ilçe başkanları belirleme kongreleri, pandemi ile mücadele kapsamında ara verildi. Daha sonra yeni normale dönüş aşamasında ilçe kongreleri kaldığı yerden devam etti. Normalleşme süreciyle birlikte hız kazanan seçimler tedbirlere uygun önlemler alınarak gerçekleştirildi.

Bu kongrelere katılanlar arasında, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, F Betül Sayan Kaya, Vedat Demiröz,  AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa İl Koordinatörü Muhammet Balta katıldı.

Gerçekleşen kongrelerde Önceki Dönem Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Önceki Dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten, Atilla Ödünç, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, Muhammet Müfit Aydın, Zafer Işık ve Mustafa Esgin katıldı.

Milletvekillerinin yanı sıra AK Partili Belediye başkanları ve ittifak ortakları MHP’nin yöneticileri ve Ak Parti üyeleri kongrelerde yerlerini aldı.

İşte AK Parti’nin Bursa’yı 2023 seçimlerine taşıyacak olan yeni kadroların başkanları…

Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni, Harmancık İlçe Başkanı Yakup Bayram, Büyükorhan İlçe Başkanı Kamil Turhan, Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan, Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem, Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit, Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu, Kestel İlçe Başkanı İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü, İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Orhangazi İlçe Başkanı Gökhan Ulusu, Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Yıldırım İlçe Başkanı ise Ali Erbay.

Şimdi Ak Parti Bursa’da tüm gözler ve çalışmalar İl Başkanlığı seçimlerine çevrilmiş.

Mevcut başkan Ayhan Salman, 2017 milletvekili genel seçimler öncesi o koltuğa atandı. O günden beri de aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Ekibiyle birlikte bir genel ve bir de mahali seçim geçiren başkan Salman, Bursa’da aktif bir başkanlık portresi çiziyor ve hala AK Parti’nin kalesi olma özelliğini koruyor.

Şimdi AK Parti Bursa teşkilatıyla birlikte muhtemelen Aralık ya da Ocak ayında yapılması planlanan il olağan kongreye hazırlık içinde…

İl kongresi sürecini 15 Ekim’de başlatacak olan Ayhan Salman’ın sıradaki hedefi ise Ak Parti Bursa’yı 500 bin üye sayısına ulaştırmak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 vizyonları olan bir parti olduğunu vurgulayan Salman, “partinin özellikle gençlere ve kadınlara çok önem verdiğini belirtti. Bu hususta Ak Parti ile birlikte kadınların siyasete daha aktif katılım sağladığını söyleyen başkan, genç nüfusa da önemli yeniliklerin yapıldığını” söyledi.

Salman, “30 olan seçilme yaşını 18’e indirerek aktif siyasete gençlerimizi dahil etmeye çalıştık. Bu doğrultuda  gençlere ve kadınlara ilçe başkanı düzeyinde, meclislerde, yönetimlerde görevler veriyoruz. Onlar da başarılı çalışmalar yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Şimdi gözler kongre tarihini belirlemede…

Tarih belirlendikten sonra adaylar çıkacak.  Bu süreç içerisinde delegeler, kongreye katılıp özellikle genel merkezin işaret ettiği adayı seçecek. 2017’den beri başkanlık koltuğunda görevini sürdüren Ayhan Salman, kongreye hazırlık  çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Salman’ın başkanlık karnesine baktığımızda atandığı günden bugüne kadarki süreçte halkla ilişkiler ve vatandaşların sorunlarına çözüm getirilmesi konusunda önemli bir gayreti olduğu gözlerden kaçmıyor.

Şimdilik Bursa’da durum bundan ibaret. İl kongre süreci 15 Ekim’de başlayacak. Çalışmalar daha da yoğun bir tempoda devam edecek.

Sonucu ise hep beraber göreceğiz.

Sağlıkla kalın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.