Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da fitne oyunları

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 00:01

Boşlukta kalanların son dönemde kentin gidişatına dair üretmeye çalıştıkları hayalleri seyrediyoruz sessizce. Bursa’nın çarklarının Türkiye’nin ekonomisini ayakta tutmasından rahatsız olan FETÖ kriptoları yeniden BTSO’ya saldırmaya başladı. Öyle ki, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Yönetim Kurulu ile Meclis üyelerine yönelik saldırılarda son dönemde sosyal medya kuklaları iş başında. FETÖ sayesinde güçlendiği bilinen, FETÖCÜ tayfanın ekmeğini yiyen ve onlarla bağdaş kuranların son dönemde Bursa’ya saldırmasının alt temelinde sadece menfaat aramak ne kadar doğru?

Türkiye’nin savunma sanayiinde güçlendiği bir dönemde Bursa, TEKNOSAB başta olmak üzere 22 Sanayi Bölgesi ile ülkenin üretim merkezi. Ve yine ihracat rakamlarında gösterdiği öncü çıkışlarla hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözdesi hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın en büyük finans kenti olan Bursa’ya yönelik bu ayak oyunlarının önde ki kuklalarına rağmen arkasında ki üst akıllarına Ankara ne kadar sessiz kalacak?

Türkiye’nin güç kazandığı bir dönemde ulusal ekonominin güçlü noktası Bursa’da İş Adamı Yakup Altunöz’ün ortaya attığı ifadeleri akıl tutulması olarak okumak yetmez! İlerleyen yaşına rağmen bir İş Adamı BTSO gibi 130 yıllık güçlü bir yapıya kafa tutuyorsa mutlaka bu başkaldırının arkasında farklı akıllar vardır sorusu aklımıza düşer! Peki, bugüne kadar susan Altunöz neden bugüne kadar hiç FETÖ ile ilgili kayda değer aleyhte bir cümle sarf etmedi? Türkiye’nin en sancılı dönemlerinden birinde sadece ticari kaygılarını ön plana atarak yapılan çıkışlara Altunöz ailesinin sahip çıkmaması da önemli bir detay.

Türkiye’nin en güçlü Sanayi ve Ticaret Odası’na yönelik sosyal medyada gölge oyunları oynayan ve İş Adamı olmakla övünen Yakup Altunöz’ün bu saldırgan tutumunun arkasında hangi çıkar gurupları var? Görmekteyiz ki, bugüne kadar yazdıklarımızda yine haklı çıkıyoruz. Bursa, yine Türkiye’nin bekası söz konusu olduğu bir dönemde karıştırılmak isteniyor. Bursa iş dünyasının içerisinde fitne oyunları ile birlikteliğe saldıranların Türkiye’nin bekasını veyahut ülkenin geleceğini düşündüklerini kim iddia edebilir?

Burkay olmasaydı!

Elbette çok fazla büyütmemek gerekiyor, İbrahim Burkay’ı. Hem Burkay ne yaptı ki? 130 yaşına gelen BTSO’nun Burkay ile kazandığı ne var ki? TEKNOSAB, Burkay olmasaydı olur muydu? Peki, MESYEB!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ihracat başarılarının ülkenin katma değerlerini nasıl güçlendirdiğini okumak lazım. BTSO Başkanı İbrahim Burkay olmasaydı eğer Ak Parti Bursa’yı alabilir miydi? Bursa’da dengeler özellikle ekonomi anlamında bu kadar güçlü olabilir miydi?

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın üzerine oynanan oyunları ‘Burkay BTSO Başkanı olmasaydı’ başlığı altında iyi okumak gerekiyor. Dünden bugüne İş Adamı olan, FETÖ ve eş güdümlülerine sessiz kalan, Türkiye denildiğinde ‘ben de varım’ demeyenlerin sözlerine pek fazla itibar etmemek gerekiyor.

Velhasıl İbrahim Burkay olmasaydı, ‘Güçlü Bursa Güçlü Türkiye’ diyebilecek bir iş dünyası da olmayacaktı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.