Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da bölge zirvesi…

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 00:00

AK Parti’nin 31 Mart seçimlerinden başarıyla çıktığı Büyükşehir Belediye olan Bursa çok önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı’nın bu seneki bölge toplantısı siyasette önemli bir konumda olan Bursa’da gerçekleşti.

Bursa’da Çelik Palas’ta 6 Eylül’de başlayan ve 8 Eylül’de biten toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet Özhaseki, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala,  Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak olmak üzere 14 şehirden 135 belediye başkanları, kadın kolları, büyükşehir belediyesi meclis üyeleri ve  ilçe başkanları ile birlikte  yoğun katılım sağlandı.

Okunan İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı.

Aktaş konuşmasında; toplantının Bursa’da yapılmasından ötürü mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bursa’ya hizmet etmenin  büyük bir onur ve büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini söyledi.

“Belediyecilikte marka haline gelmiş bir yolun yolcuyuz diyen Aktaş, bizim anlayışımız herkes için bir ekol oldu.” dedi.

Aktaş konuşmasında “anlayışımız şehre hükmeden değil şehre hizmet eden anlayıştır. Bir insanın davası varsa sevdası da vardır, sevdası olan insan da kolay kolay vazgeçmez. Şehirlerimize bağlılığımız böyle bir sevdadır. Belediyecilik bazılarının nazarında makam aracı olabilir ama bizim nezdimizde şehre olan aşktır, heyecandır” dedi.

Aktaş’ın üzerinde önemle durduğu konular yine seçim öncesi yol haritamız dediği ve Bursa’nın öncelikli konuları olan ,Ulaşım, Yeşil Bursa, Turizm, İmar ve kentleşme, gençlik üzerine yoğun çaba sarfettikleri konular olduğunu bir kez daha yinelemiş oldu bu toplantıda…

Daha sonra kürsüye İl Başkanı Ayhan Salman geçti.

Salman, “Yerel Seçimlerde Bursa’yı kazanamadıkları için üzgün olduklarını ekranlarda söylüyenler, Bursa içimizde yaradır’ diyenler, şunu untumasınlar AK Parti Bursa Teşkilatları olarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar ve hizmetlerle güzel Bursa’mız, her zaman onların içlerinde büyümeye devam eden bir yara ve onlar için ulaşılmaz bir hedef olarak kalmaya devam edecektir” dedi.

Toplantının basına açık kısmında kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ise AK Parti’nin 18 yıl önce nasıl kurulduğunu bugünlere yaptığı yatırımları ve yenilikleri bundan sonraki süreçte de aynı heyecanla aynı aşkla yine AK kadrolarla süreceğini söyledi.

Girdiği her seçimde birinci parti olarak çıktığını belirten Özhaseki konuşması süresince partinin kuruluşundan bugünlere kadarki süreci anlattı.

Özhaseki’nin konuşmasında üzerinde durduğu konular ise şunlar oldu.

*18 yaşın heyecanı ve dinamizmi ile ülkeye çok güzel şeyler yaşattıklarını, destanlar yazdıklarını ve devrim niteliğinde işler yaptıklarını…

* 2002’de ekonomik olarak Türkiye’de çökmüş bir ortamın ve ekonomin olduğunu…

* O günlerden bugüne kişi başına düşen milli gelir dahil olmak üzere hepsinin kat kat arttığını…

*Gece saat 04: 00’lerde kendisinin de o kuyruklarda beklediğini, kuyruk dönemlerine son verdiklerini ve bununla birlikte otel konforunu aratmayan şehir hastaneleriyle sağlıkta ciddi yatırımlar yaptıklarını…

*AK Parti kadrolarıyla Türkiye’yi 17 yıllık zaman diliminde dünyanın en büyük 17’inci ülkesi haline getirdiklerini…

*Geçmişe doğru bakıldığında CHP’nin belediyecilik anlayışını 3 ana noktada topladığını ve bunların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyimiyle, çöp, çamur ve çukur olduğu…

*Yolsuzluk skandalları konusunda en büyük işlerin ve  silinmeyecek yolsuzluk dosyalarının CHP’ye ait olduğunu…

*AK Parti’nin tek derdi millete hizmet olduğu, bundan sonraki dönemde milletin hizmetkarı olmak için tüm kadroların var güçleriyle çalışacaklarını…

*Millete gitmeyen, milletin derdiyle ilgilenmeyen kıısacası gönül belediyeciliği ile gönüllere dokunmayan kişilerin de AK Parti saflarında yer alamayacağını…

*31 Mart’ta bazı yerleri kaybetmenin hesabını da yaptıklarını bunun için eksikliklerin ve yanlışların muhasebesini yaparak gelecek seçimlerde bunları da aşacaklarını vurguladı.

Sonuç olarak, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "bahane değil çözüm üretmek için bir araya geldik" diyerek AK Parti’nin 1994 yılından bugüne başarılı bir misyon belediyeciliği sürdürdüklerini bu bölge toplantılarıyla da ‘Gönül Belediyeciliği’ mottosuyla geliştirerek güçlü bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.