Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da 58. Yıl heyecanı…

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 00:00

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın düzenlenmiş olduğu, çeşitli etkinliklerin olacağı ve  birbirinden değerli sanatçıların katılacağı 58. Uluslararası Bursa  festivali 12 Haziran’da start alıyor.

1962 yılından beri tüm özellikleriyle Bursa’nın sosyal ve kültürel hayatına tam 58 yıldır farklı boyutlar kazandırıyor, kazandırmaya da devam ediyor.

Festival’in ayrıntıları önceki gün Hilton Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik’in ortaklaşa düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

12 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde hayatı, müziği, kültürü ve sanatı, tüm aydınlığı ve renkleriyle Bursalılarla buluşturacak…

Ayrıca Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olan ve bu yıl 58.’si gerçekleştirelecek olan Festival, Bursa’nın geleneksel coşkusunu yansıtmakla birlikte yaş, cinsiyet, din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan muhteşem bir kaynaşma ortamına da imkân sağlayacak.

Festival programında önemli solistler, merakla beklenen topluluklar, en sevilen klasik müzik yapıtları ve dinleyiciyle ilk kez buluşacak yeni eserler yer alacak.

Festival açılışında yine bir sergiye yer verilecek “Bursa’nın Tarihi ve Kültürel İzleri” başlığı altında düzenlenecek Ekslibris yarışması ve Mini Print sergisinde yer alan eserleri Bursalıların beğenisine sunulacak.

Bursa medyasının büyük ilgi gösterdiği tanıtım toplantısında festival için Başkan Alinur Aktaş’da önemli açıklamalarda bulundu

Aktaş, yerli ve yabancı bir çok sanatçıyı her yıl olduğu gibi bu yıl da Bursalılarla buluşturacaklarını açıkladı. Başkan Aktaş, 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu, Arjantin’den Meksika’ya Bosna’dan Polonya’ya Moğolistan’dan Senegal ve Kore’ye kadar 29 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan yarışmanın büyük heyecana sahne olacağını da ifade etti.

Festival fiyatlarının gayet uygun olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş 12 Haziran’da start alacak programı da basın mensuplarıyla paylaştı.

İşte festivalin takvimi…

12 Haziran'da Demir Demirkan ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile başlayan festival 14 Haziran'da Cecilia Krull'u ağırlayacak.

16 Haziran'da Kubat, 18 Haziran'da "Üç Silahşörler" ve" İstanbul Devlet Opera ve Balesi", 19 Haziran'da "Cesaria Evore Tribute", 21 Haziran'da "Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş", 25 Haziran'da "Muazzez Abacı ve Gökhan Tepe", 28 Haziran'da "Fatma Turgut ve Emre Aydın", 29 Haziran'da Zerrin Özer ve "Gökhan Türkmen", 2 Temmuz'da "İskender Paydaş, "Zamansız Şarkılar Senfonik", 3 Temmuz "Los Vivancos" ve 4 Temmuz'da Hande Yener' Bursalılar ile buluşacak.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) gerçekleştirileceğini konserlerin ve etkinliklerin, fiyatları 25 – 45 TL arasında değişiyor. Biletlerin Zafer Plaza, Korupark Avm – BKSTV standı ve etkinlik günlerinde de Merinos AKKM ve Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişeleri ile www.biletinial.com üzerinden online olarak da alınabilecek.

Hal böyleyken Bursa Açık Hava Tiyatrosu’nda 58.Uluslararası Bursa Festivali coşkusu bu sene yine unutulmaz bir festivale imza atacağa benziyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.