Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa'yı harekete geçiren silahlı saldırgan yakalandı

Fransa'nın başkenti Paris'te sol eğilimli Liberation gazetesine gerçekleştirdiği silahlı saldırıda bir kişiyi ağır yaralayan, daha sonra ise Paris'in finans merkezi La Defense'daki Societe Generale Bankası önünde ateş açarak bir aracı...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa'nın başkenti Paris'te sol eğilimli Liberation gazetesine gerçekleştirdiği silahlı saldırıda bir kişiyi ağır yaralayan, daha sonra ise Paris'in finans merkezi La Defense'daki Societe Generale Bankası önünde ateş açarak bir aracı gasp eden şüpheli şahıs yakalandı. İsminin Abdelhakim Dekhar olduğu belirtilen 48 yaşındaki şüpheli şahsın Paris'in kuzey batısındaki bir otoparkta yarı baygın halde ele geçirildiği kaydedildi.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, soruşturmayı ortak yürüten güvenlik güçlerinin şüphelinin yakalanması yönünde ortaya koydukları kararlılığı kutladığını belirtti. Valls, saldırıların nedenini tam anlamak için ayrıntılı bir soruşturma yürütüleceğini ifade etti. Fransa İçişleri Bakanı Valls, tüm bulguların şüphelinin intihare teşebbüs etmiş olabileceği yönünde olduğunu da kaydederek, "Fakat hayatını kaybetmedi ve olayla ilgili gerçekleri ortaya çıkarabilmemiz için bu çok önemli." dedi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da şüphelinin yakalanmasından dolayı güvenlik güçlerini kutlayan bir bildiri yayınladı.

Olay yerinden alınan DNA örneklerinin şüpheliyle uyuştuğu da belirtilirken Abdelhakim Dekhar'ın 1994 yılında da 3'ü polis 5 kişinin öldüğü olayla ilgili 4 yıl hapis yattığı ortaya çıktı.

Abdelhakim Dekhar, 13 Kasım'da da BFM Televizyonu'na silahlı saldırı gerçekleştirmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.