Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar hukuku resmetti

Bursa Barosu tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Çocuk ve Hukuk” konulu resim yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Hukukun çocuklar için neler ifade ettiği ve düşledikleri hukuk sistemini tuvale yansıtmalarını...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklar hukuku resmetti
Bursa Barosu tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Çocuk ve Hukuk” konulu resim yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Hukukun çocuklar için neler ifade ettiği ve düşledikleri hukuk sistemini tuvale yansıtmalarını amaçlayan “Çocuk ve Hukuk” konulu resim yarışmasının ödül töreni ile sergi açılışı, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapıldı. Ödül töreni ve resim sergisi açılışına; Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ensar Manav, Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Avukat İsmail Metin, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Bilge Arıcıoğlu, Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

Bursa’nın Yıldırım, Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde çağrıda bulunulan 245 okuldan 35 okulun öğrencilerinin hazırladığı 223 resimden 3 resim başarı ödülüne, 5 resim jüri özel ödülüne değer bulunurken, 39 resim de sergilenmek üzere belirlendi. 223 resimden başarı ödülüne değer görülen eserlerin sahipleri ise şu isimlerden oluştu: Altıparmak Fethi Açançiçek Ortaokulu’ndan Doğa Musul, Davut Dörtçelik Ortaokulu’ndan Gözde Bayram ile Şehit Jandarma Er Selahattin Çırak Ortaokulu’ndan Dilan Varol.

Törene katılanlara hitap eden Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Avukat İsmail Metin, “Dilerim dünyadaki bütün çocuklara kısa zamanda ve en az Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesinde kabul edilen ilkeler düzeyinde yaşam standardına kavuşurlar. Anlamsız ihtirasların ve açgözlülüklerin doğurduğu savaşlar, kıtlıklar ve yoksulluklar bir daha tekrarlanmamak üzere son bulur ve yeryüzünde acı çeken bir çocuk bile kalmaz” dedi.

“Her şey bir hayalle başlar” diyen Avukat İsmail Metin ise şunları kaydetti: “Çocuklar bu hayalleri bir kursunlar ve sonra gerçekleştirsinler. Ayrıca bunları gerçekleştirmek hiç de zor değil. Yeter ki insana insan gibi değer verelim. Bunu yapmak savaş çıkarmaktan kat ve kat daha kolay. Bütün çocukların eğitiminin ve sağlık hakkının güvence altında olduğu, her çocuğun oynama ve eğlenme özgürlüğünün bulunduğu bir dünya diliyorum.”

Törene katılan Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ise geleceğin teminatı olan çocukların eğer insan haklarına, hukukun üstünlüğüne dayalı bir ülkede yaşayacaksa, çocuk yaşta bu bilincin oluşturulmasında büyük önemi olduğunu dile getirdi. Müftüoğlu, "Bugün yaşadığımız pek çok hukuksuzluğun temelinde bu bilinçteki eksiklik yatıyor. Bu yolda yürüyecek çok fazla mesafemiz var. Hedef aldığımız AB normlarını yakalayabilmek adına hukukun üstünlüğünü, insan haklarına olan saygıyı bir kez daha gündeme getirmekte yarar var" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.