Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uşak SGK 114 bin haneye sigorta broşürü dağıtıyor

Uşak SGK İl Müdürlüğü 114 bin haneye dağıtılmak üzere, “Neden Sigortalı Olmalıyız?” konulu broşürleri PTT'ye teslim etti. Konu hakkında açıklama yapan SGK İl Müdürü Kenan Şenol, hayatın her dönemde farklı riskleri barındırdığını...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uşak SGK 114 bin haneye sigorta broşürü dağıtıyor
Uşak SGK İl Müdürlüğü 114 bin haneye dağıtılmak üzere, “Neden Sigortalı Olmalıyız?” konulu broşürleri PTT'ye teslim etti. Konu hakkında açıklama yapan SGK İl Müdürü Kenan Şenol, hayatın her dönemde farklı riskleri barındırdığını belirterek, “Risklere karşı en kolay çözüm yolu, sigortalı olmaktan geçer. Sosyal güvence, gelişmiş bir toplum için olmazsa olmazdır.” dedi.

Şenol, sigortalılığın büyük avantajları olduğunu ifade ederek, “Sosyal güvenlik, kişileri mesleki, fizyolojik ve sosyal risklere karşı koruyan bir sistemdir. Çalışırken iş kazası geçirebilir, meslek hastalığına yakalanabilir, iş göremez hale gelebilir, doğumdan önce ve sonra çalışamaz duruma gelebilir, gelire ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu tip durumlarda sosyal güvence en önemli can simidiniz olacaktır.” şeklinde konuştu. İşsizlik ödeneği ve kıdem tazminatı gibi haklardan faydalanmak açısından sosyal güvencenin önem taşıdığına dikkat çekerek, “Eğer çalışan sigortasızsa birçok avantajdan ve güvenceden mahrum kalıyor. İşsizlik ödeneği, kıdem tazminatı gibi hayati önem taşıyan haklarını talep edemiyor. Bunun yanısıra iş kazası veya meslek hastalığı ve analık durumlarında hak ve yardımlarından yararlanılmıyor. Sağlık yardımlarından faydalanamamasına, uzun vadede emekli olamamasına, ölüm halinde eş ve çocuklarına aylık bağlanmamasına sebep olur.” dedi. Sigortalı işçi çalıştırılmasının işverenler açısından ciddiyet taşıdığını da kaydeden Kenan Şenol, “Özellikle firmalar açısından primi ödeyenlerle ödemeyenler arasında haksız rekabete yol açan sigortasız işçi çalıştırma, gerek ilimiz gerekse ülkemiz için ciddi bir sorundur. İş kazası, meslek hastalığı ve işverenlerin denetlenmesi noktasında sorunlar oluşabilir. Bunların önüne geçmenin en kolay yolu, çalışanın sigortalı olarak istihdam edilmesidir. İyi niyetle sistemde olan kişilerin, kayıtdışı çalışan veya çalıştıran kişilerden olumsuz etkilenerek bilinç kirliliği oluşmasına sebep olur.” diye konuştu.

Sigortasız işçi çalıştırmanın devlete de büyük zararlar verdiğini vurgulayan SGK İl Müdürü Şenol, “Sosyal güvence, yarını garanti altına alır. Bizim yarınlarımız, çocuklarımızdır. Çocuklarımıza daha güzel bir yaşam sunmak istiyorsak, sosyal güvencemiz mutlaka olmalı. Gelecek nesillerin sosyal güvenlik sisteminden kaynaklanan yükleri taşımaması için her işçinin, mutlaka ama mutlaka kayıtlı çalışan olması gerekmektedir. Unutmamamız gereken en önemli konu, risklerin hayatın bir gerçeği olduğudur.” dedi. Şenol, Uşak’ta bütün evlere sosyal güvenceyi anlatan broşür dağıttıklarını belirterek, “Ekiplerimiz, mahalle mahalle ve köy köy gezerek bütün vatandaşlarımızın konuyla ilgili bilgi sahibi olmasını sağladı.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.