Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bafra Müftüsü Keleş: Organ bağışı, candan cana giden en büyük bağıştır

Bafra İlçe Müftülüğü ve Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Bafra ilçesi mahalle,köy, beldelerinde görev yapan din görevlilerine yönelik, "Organ Bağışının Dinimizdeki Yeri ve Önemi." adlı bir konferans düzenlendi. Konferans...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bafra Müftüsü Keleş: Organ bağışı, candan cana giden en büyük bağıştır
Bafra İlçe Müftülüğü ve Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Bafra ilçesi mahalle,
köy, beldelerinde görev yapan din görevlilerine yönelik, "Organ Bağışının Dinimizdeki Yeri ve Önemi." adlı bir konferans düzenlendi.

Konferans öncesi bir konuşma yapan Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş, Organ nakli ve bunun öncesindeki organ bağışının insan hayatının bedeli takdir edilemez değeri ile onun sağlıklı bir yapıda devam ettirme duyarlılığı arasında kalan önemli bir konudur. İslam tedaviye önem vermiş her insana tedavi olmada eşit haklar tanımış, bir insana hayat vermeyi bütün insanlığa hayat verme olarak görmüştür. Buna göre organ nakli ve bağışı açısından Müslüman ile gayrimüslim arasında hiçbir fark yoktur. Bilhassa Anadolu'da insanlarımızın takıldığı konulardan bir tanesi budur. Çünkü insanın bedeni veya organları Müslüman veya gayrimüslim diye nitelenemez. İnsanın bedeni ve organları kendi inancı doğrultusunda kullandığı birer alet konumundadır. Lütfen bütün hastane köşelerinde belki aylarca belki yıllarca gözyaşı içerisinde bekleyen anneler, babalar, yavrular şifa bekleyen hastalara imdat olalım.
Onlara hayat taşıyalım.Dini, ilmi, tıbbi ve hukuki açıdan şartlar yerine getirildikten sonra bizim organlarımızı bağışlamamız, onlara bir organımızı bağışlamamız canlıdan cana giden en büyük sadakadır. Candan cana giden en büyük bağıştır." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.